Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szent Lázár lovagja lett

Mosonmagyaróvár - Faddi Horváth Pál hatvanévesen léphetett Szent Lázár lovagjai közé. Negyvenévnyi kereskedői, közszolgálati és lírikusi munkássága gyümölcseként.


A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend főmarsallja Budapesten nemrégiben a rend tagjainak sorába fogadta, ˝lovaggá˝ ütötte Faddi Horváth Pált. A szertartáson, Apor Vilmos boldoggá avatásának évfordulóján Templi József nagyváradi püspök mutatott be a szentmisét a belvárosi templomban.

– Hatvanévesen negyvenévnyi köztevékenységem megkoronázásának tartom, hogy a lovagok sorába léphettem – értékelt Faddi Horváth Pál. Elmondta: kereskedőként a Kisiparosok Országos Szövetsége vezető tisztségviselője volt évtizedeken át. Szakmai érdekvédőként számos szakmai javaslat kezdeményezője. Ezt egy miniszteri kitüntetéssel is elismerték 1998-ban. Lírikusként több verse jelent meg folyóiratokban, antológiákban. Az ország számos templomában, jeles egyházi eseményeken olvashatott föl, sőt, 2000-ben egyik, Jézus Krisztus keresztútját megidéző versét a Vatikánban is kifüggesztették.

A rend tagjainak sorába fogadta Faddi Horváth Pált.
A rend tagjainak sorába fogadta Faddi Horváth Pált.

– Noha nem Mosonmagyaróváron születtem, négy évtizede vagyok e város lakója. Önkormányzati képviselőként, a mosoni bizottság vezetőjeként részem volt a vasúti aluljáró befedetésében, az Úttörő utcai és temető melletti parkolók kialakításban, játszóterek és az itteni orvosi rendelők rendezésében. Most a piac átalakítása van soron. Lovagként ezentúl évente köteles leszek elszámolni a rend közgyűlésén a közért végzett munkámról – tájékoztatott Szent Lázár újdonsült lovagja.

Olvasóink írták

 • 5. MiltallerJudit 2009. július 13. 09:05
  „Kedves Képviselő Úr! Lassan már tegezni sem merlek, mert olyan magasra kerültél . Pedig valamikor régen nagyon is egy szinten voltunk, még anno az ujvárosi grundon. Emlékszel a győri Kossuth L. Iskolára és azokra az évekre és az akkori pajtásaidra? No meg persze az utánna következőkre is? Mindenesetre gratulálok a lovaggá ütésedhez, édesanyád bizonyára nagyon büszke lenne Rád, hogy ilyen sok mindent elértél az életedbenl. Azonban nagyon vigyázz magadra, mert a magasból nagyot lehet esni, nagyon féltelek mint nagyon-nagyon régi gyermekkori pajtásod. (iskolai barátnőd). Különben GRATULÁLOK, a kislányodhoz is.Tudod, azért a régi Pali (a csoró ujvárosi kis srác, meg a komolyabb a katonaság utáni zöldséges) jobban tetszett. Azonban ma már más világot élünk, mindannyian változunk!”
 • 4. pancser 2009. július 11. 21:55
  „Már nem árul uborkát, csak verseket! Sztem kereskedőnek jobb volt.”
 • 3. Börzöcki_Jancsi 2009. július 11. 14:09
  „Így azért mégis más lesz tőle uborkát venni.”
 • 2. civac 2009. július 10. 17:52
  „Tempfli Józsefnek hívják a püspök atyát”
 • 1. bika07 2009. július 10. 17:40
  „GRATULÁLOK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítséget kérnek a szúnyogirtáshoz

Szigetköz - A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás segítségért fordul a környezetvédelmi és… Tovább olvasom