Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szent László emléke előtt tisztelegtek Mosonmagyaróváron

A Magyaróvári Szent Gotthárd Római Katolikus Egyházközség és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület, a városi önkormányzat támogatásával vasárnap este tartotta a hagyományos Szent László-napi rendezvényét.

Ünnepi szentmisével kez- dődött a megemlékezés, melyet P. Forrai Tamás Gergely SJ, a jezsuita rend magyarországi tartományfőnöke celebrált. Dr. Kocsis Sándor, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elnökének köszöntőjével folytatódott az ünnepség a Szent László-szobor előtt, mely húsz éve díszíti a Magyar utca és a Templom utca közötti teret.

Novák Ferenc koreográfus, etnográfus ünnepi beszéddel emlékezett Szent László királyra. Elmondta: nagyon fontos, hogy megünnepeljük az ország nagyjait, akik valamit tettek a fennmaradásunkért. Szent László ilyen volt: kiváló hadvezér, minden csatát megnyertek, amit ő vezetett. Az biztos, hogy megválasztották királynak, azonban megkoronázásáról nincsenek írásos emlékek. Uralkodását nagyon sok legenda övezi. A megemlékezés résztvevői izgalmas történeteket hallhattak a lovagkirály életéről.
A műsorban közreműködtek a Kühne Fúvószenekar, a Halmos László Énekegyüttes és az Óvári Gazdász Táncegyüttes tagjai, valamint Kátai István színművész.

A megemlékezés koszorúzással fejeződött be.

Olvasóink írták

  • 2. amivarosunk 2013. július 01. 13:29
    „Esetleg néhány fotót is mellékelhettek volna.”
  • 1. amivarosunk 2013. július 01. 13:17
    „A teljességhez tartozik,hogy az ünnepi szentmisén a Szent Cecília Kórus énekelt, a városi ünnepségen jelen volt
    Lebo Ferenc szobrászművész, a húsz éve állított Szent László szobor alkotója is, s az egész megemlékezésnek ünnepélyes keretet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai adtak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértőket fogtak Hegyeshalomnál

A magyar férfiak ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Tovább olvasom