Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Szent Kristóf segítségével a mentőkért

A mentők munkakörülményeinek javítása és a térségben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátása érdekében hoztak létre közhasznú alapítványt a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársai.

Szent Kristóf néven hoztak létre közhasznú alapítványt a mosonmagyaróvári mentőállomás dolgozói, hogy ezzel segítsék a mentők munkáját. Szabó Zsolt és Medvácz Péter alapító tagok mint mondják, e gondolat már korábban felvetődött, az országban több helyen hosszabb ideje működő hasonló szervezetek mintájára. A hosszas előkészítés eredményeként az alapítvány bírósági bejegyzése a napokban vált jogerőssé.

Medvácz Péter és Szabó Zsolt a mosonmagyaróvári mentők munkafeltételeinek és eszközeinek fejlesztése érdekében hívták életre a Szent Kristóf alapítványt.
Medvácz Péter és Szabó Zsolt a mosonmagyaróvári mentők munkafeltételeinek és eszközeinek fejlesztése érdekében hívták életre a Szent Kristóf alapítványt.

Az alapító okirat szerint elsődleges céljuk a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb, magas szintű ellátása, illetve a mentők munkakörülményeinek javítása.

Az alapítvány célkitűzései ennél jóval sokrétűbbek, így például beletartozik a mentőautók észlelhetőségének javítása, a munkakörülmények jobbá tétele, a híradás-technikai eszközök fejlesztése. Céljaik közt szerepel továbbá az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító egészségügyi rehabilitációs tevékenység, s a támogatásokból, felajánlásokból korszerű mentéstechnikai eszközök beszerzése minden autójukba.

Az alapítványnak az adó 1 százalékok fogadására még nincs lehetősége, de felajánlásokkal bárki támogathatja tevékenységüket. 
Az alapítvány kuratóriumi tagságát vállalta többek mellett dr. Nagy István országgyűlési képviselő is. Mint elmondta: a fiatalok munkájuk iránti lelkesedése fogta meg, amikor felkérték erre a posztra. Nagyra értékelendő az alapítók célkitűzése, hogy segíthessenek másokon és az életmentéshez szükséges eszközöket, feltételeket fejlesszék. Dr. Nagy István hozzátette: mindent megtesz annak érdekében, hogy kapcsolatrendszere segítségével minél több támogatást szerezzen az alapítványnak.

A ˝Szent Kristóf˝ Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványnak az adó 1 százalékok fogadására még nincs lehetősége az érvényben lévő jogszabályok szerint, de felajánlásokkal, támogatásokkal bárki segítheti tevékenységüket a Duna Takarékszövetkezetnél vezetett 58600214-11169262-es számlaszámon.
A ˝Szent Kristóf˝ közhasznú alapítvánnyal kapcsolatban további információ a 20/320-7420-as telefonszámon kérhető.

Olvasóink írták

 • 3. luigi 2010. május 28. 10:18
  „Attól, hogy lett egy alapítványa a mentőállomásnak, még nem fog megváltozni semmi. Ha baj van, ugyan úgy megy a mentőautó mint eddig.
  Nem a jópofit kéne itt nyomni, hanem meglátni a jót a kezdeményezésben és TÁMOGATNI, hiszen közös ügyünkről van szó!
  Amúgy a kórház és a mentőszolgálat két külön cég, semmi közük egymáshoz. Tehát a sebészeti osztály (exkluzív kórtermek nélkül) egy épülettel odébb található.”
 • 2. invektus 2010. május 24. 21:53
  „:)

  SZOMORU

  SAJNOS :d

  szomoru
  de elöre látom :P

  hivod a mentöket
  EGY HANG ,, ön a mosonmagyarovári Őn kéntes mentöálomást hivta
  amenyiben a vizesborogatás nem használna és a beteg még mindig nincs magánál HAAAANGOSSAN MONDJA A NEVÉT ,,
  ha erre nem reagál kérem nyoMja meg a 2 es gombot
  2 ES GOMB ,,,,,,,,,,, üdvözöljük figyelmébe ajáljuk új 3 hágyas exkluziv sebészeti osztályunkat

  SZINESTÉVÉ DVD , EXTRA VISZAPILLANTOS PÁNCÉLSZEKRÉNY

  BIP,BIP,BIP

  na enyi a hülyeségböl
  :)”
 • 1. invektus 2010. május 22. 14:08
  „Hát ez szomoru hogy kuncsorogni kénytelenek :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi kincstár

Múzeumi kincsestár címmel jelentetett meg kiadványt a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum. Tovább olvasom