Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szeméttel fertőzött erdősávok

Az erdősávok környékén (is) megyeszerte problémát jelent az illegális hulladék. Ugyanez a helyzet Mosonszolnok határában is, az eltakarítás után kis idővel ismét megjelenik a szemét.

A Mosonszolnok határában lévő erdősávban katasztrofális helyzet uralkodik: illegális kommunális hulladék hever a fák alatt, s az útszéli árkokban is. A helyi civil szervezetek és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente többször megtisztítja az említett útszakaszt, hiába.
Autógumikat, tévékészüléket, PET-palackokat, fekete zsákokat is láthatnak többek között azok, akik a levéli útról lekanyarodva Mosonszolnok felé tartanak.

„A kérdéses erdősáv már nem tartozik társaságunk kezelésébe, de az elmúlt évben az érintett útszakaszon is folyamatos probléma, hogy rengeteg szemetet hagynak ott a közlekedők. A Föld-napi országos akciók évről évre érintik ezt az útszakaszt, az üzemmérnökség dolgozói pedig ugyancsak összegyűjtik időnként a szemetet. De gyakran segít a mosonszolnoki és az albertkázmérpusztai vadásztársaság is. Sajnos nemcsak itt, hanem a megye más pontjain is problémát jelentenek a szemetelők. A múlt évben emiatt többször tettünk feljelentést" – nyilatkozott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője e konkrét eset kapcsán.

Illegálisan lepakolt hulladék – sokan nem vállalják a tanúskodást a szemetelők ellen; legtöbbször a félelem és a jogi hercehurca játszik ebben döntő szerepet.
Illegálisan lepakolt hulladék – sokan nem vállalják a tanúskodást a szemetelők ellen; legtöbbször a félelem és a jogi hercehurca játszik ebben döntő szerepet.

Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere elmondta: az említett szakasz Mosonmagyaróvárhoz és Levélhez tartozik közigazgatásilag, ám faluja egészen az autópálya felüljárójáig szokta takarítani az erdősávot; évente kétszer-háromszor gyűjtik össze a szemetet. Előfordult már az is, hogy a helyi gyárak dolgozói is részt vettek a takarításban a települési civil szervezetek mellett. Egy ilyen alkalommal 2–3 traktorkocsinyi lom jön össze, több tízezer forintos szállítási költséggel. A polgármester kiemelte: márciusban ismét megtisztítják az erdősávot a saját költségükön.

Egyszer tavasszal és egyszer ősszel jár hulladékot gyűjteni a Mosonszolnoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub. Horváth Tiborné, a klub vezetője elmondta, ilyenkor nemcsak ők, hanem szinte az egész falu kiveszi a munkából a részét.

Ottjártunkkor egy kék színű kombi személyautó egy piros utánfutóval tolatott ki az erdősávból. Már üres volt a pótkocsi; gyorsan elhajtott. Ahonnan kigurult, ott illegális hulladék volt... 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megduplázták vendégéjszakáik számát

Idén a fejlesztésben, a szolgáltatások bővítésében látják a kitörési lehetőséget a mosonmagyaróvári és környékbeli vendéglátók. Tovább olvasom