Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szeméthalom a gyűjtőszigetek környékén

A mosonmagyaróvári Pacsirta utcai szelektív hulladékgyűjtőnél és mögötte az erdősávban rendszeresen kommunális hulladékot helyeznek el – tudatta lapunkkal olvasónk. Sajnos városszerte ez a helyzet.
 
„Egy évvel ezelőtt jeleztem a polgármesteri hivatalban, hogy a Pacsirta utcai gyűjtősziget környékére és az ottani erdősávba rendszeresen kommunális hulladékot helyeznek el" – írta olvasónk. Hozzátette azt is, hogy feleségével kitakarították nemrégiben önszántukból az erdősávot, mivel számukra a látvány meglehetősen undort keltő volt.

Megkeresésünkre Németh Andrea, a városfejlesztési és fenntartási osztály illetékese elmondta: a városi szelektív hulladékot gyűjtő szigetek több mint a felénél előfordul sajnálatos módon ez a gond. Hozzátette: nem tudtak ez ellen mit tenni, mivel a közterület-felügyelők egész nap járőröznek a városban, ám az ő munkaidejük a téli időszakban délután 4 órakor véget ér, így azután senki sem „várja" a szemetelőket. Kedden tisztította meg a Városüzemeltető Kft. a Pacsirta utcai területet, s Németh Andrea szerint gyakrabban fognak ott járőrözni s takarítani. A szelektív gyűjtőkhöz már többször raktak ki figyelemfelkeltő táblákat, ám ezeket is ellopták. Problémás az is, hogy rengeteg az olyan albérlő a városban, akiknek a főbérlő a bérelt lakáshoz nem biztosít edényt a szemételhelyezéshez. Esetleg az is előfordul, hogy sokkal többen laknak egy ingatlanban, mint ahányan be vannak jelentve, így nem elegendő a gyűjtőedény számukra.

Az ilyen szemeteléseknél nehéz bizonyítani, ki volt az elkövető. A tettenérés lenne a leghatékonyabb.

Németh Andrea kiemelte, az emberek hozzáállásán kellene változtatni, s ez lenne a legmegfelelőbb megoldás.

„Egy ideje korszerűsödtek a gyűjtőkonténerek, de az illegális szemétlerakás nemhogy csökkent volna, hanem folyamatosan növekszik. A szolgáltató azóta is hetente összeszedi a szelektív konténerek köré lepakolt köbméternyi lomot, ám az erdősávba befújt vagy oda szándékosan lepakolt hulladékkal senki nem törődik. Jelenleg is rengeteg a papír, műanyag, de még szétszedett tévékészülék is található ott. Az erdősáv melletti ösvényen jártunk eddig óvodába, csakhogy a látvány már olyannyira undort keltő, hogy inkább választjuk a hosszabb és forgalmasabb útvonalat" – zárta sorait olvasónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozitív mérleggel zártak Károlyházán

˝Önkormányzatunk helyzete stabil. Feszes évet zártunk 2013-ban, pozitív mérleggel˝ –… Tovább olvasom