Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Szelektív hulladékgyűjtés a darnózseli iskolában

Péntek délutánonként gyerekzsivajtól hangos az iskolaudvar Darnózselin, ugyanis a tanulók hozzák az összegyűjtött szelektív hulladékot.

Péntek délutánonként gyerekzsivajtól hangos az iskolaudvar Darnózselin. Ilyenkor hozzák a tanulók az egész héten gyűjtött üres műanyag flakonokat, sörös dobozokat.

A diákönkormányzat versenyt hirdetett az osztályok között. Az az osztály, ahol az egy főre eső átlag a legmagasabb lesz,  a félév végére a legtöbb üres dobozt gyűjti össze, tortát kap jutalmul.

A cél nem az, hogy megnövekedjen az eldobható csomagolású termékek vásárlása a településen, hanem a tanulók megtanulják, hogy különgyűjtve újrahasznosíthatók a csomagolóanyagok. Nagyon lelkesek a tanulók, de a szülők úgyszintén. Fej-fej mellett halad az élen a második , negyedik, ötödik és a hetedik osztály.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hátrány elsősorban nálunk jelentkezik

Kerényi A. Ödön, a Magyar Villamos Művek Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese dr. Mosonyi Emil professzor – a bős–nagymarosi vízlépcsőrendszer atyja – akaratának eleget téve levélben arra kérte a köztársasági elnököt: ne forduljunk ismét Hágához az ügyben, egyezzünk meg a szlovákokkal. Választ azóta sem kapott. Tovább olvasom