Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szelektív gyűjtés játékosan

Harminchat négyfős csapat ismerkedett a szelektív hulladékgyűjtés elméletével és gyakorlatával tegnap Mosonszolnokon a nemzetközi hulladékgyűjtő világnap keretében.
Műanyag kupakokat, papírt, palackokat gyűjtöttek, rajzokkal készültek azok a négyfős csapatok, melyek a tegnap Mosonszolnokon megszervezett játékos vetélkedőn mérték össze ügyességüket és tudásukat. A nemzetközi hulladékgyűjtő világnap alkalmából, a „Mosonmagyaróvári nagytérségi települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése" elnevezésű, több mint hárommilliárd forintos projekt keretén belül harminchat csapat – köztük általános és középiskolások – vetélkedett.

A szervezők ismereteket gazdagító feladatokkal készültek a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódóan. A gyermekek totót töltöttek ki, katapultgéppel dobáltak papírgalacsinokat, tornyot raktak vagy éppen a projekt kabalafiguráját, Kukafülű Aladárt állították össze puzzle- elemekből.

A „Válogatós vagyok" verseny legjobbjai. Az alsó tagozatosoknál a Grünlájk csapat (Móra – Mosonmagyaróvár, felkészítő tanár: Pálné Bócz Júlia), a felső tagozatosoknál az Ökolábnyom csapat (dunakiliti iskola, f. t.: Horváth Rozália), a középiskolásoknál a Kupakok csapat (Kossuth-gimnázium, Mosonmagyaróvár, f. t.: Tóth Tibor) bizonyult a legügyesebbnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakonyi betyáros raguval nyert az iskola - sok-sok fotó

Második alkalommal rendezték meg Hegyeshalomban a Civil szervezetek sütő-főző versenyét, melyen idén… Tovább olvasom