Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Szegényedő és gazdagodó városatyák

Valaki tudott félretenni vagy a hitelét törlesztette, másnak a megtakarításai csökkentek, autót vagy munkahelyet váltott.
Az önkormányzati képviselők idén is vallottak vagyonukról. A nyilatkozatok alapján a tavaly óta történt változásokat vettük sorra.

Árvay István (Fidesz) idei vagyonnyilatkozatában már nem szerepel egy 15 négyzetméteres garázs fele, valamint egy motoros kishajó, mint ahogy a korábbi 10 ezer euró készpénz sem. A képviselő vagyona 11 milliós számlakövetelés fele részével gyarapodott tavaly óta, korábbi 9 milliós más számlakövetelése viszont már nincs a bevallásban. Házastársával közös, 36 ezer svájci frankos banki tartozását teljesen törlesztette az elmúlt évben.

Faddi Horváth Pál (Fidesz) korábbi 400 ezres banki hitele félmillióra nőtt.

Hushegyi Róbert (független) tavalyi 750 ezres tartozása százezer forinttal csökkent.

Iváncsics János (Fidesz) bankszámlája 3 millióval csökkent, valamint idei vagyonnyilatkozatában már nem szerepel az Óvár-Sop Bt. harminchét százalékos tulajdonrésze.

Keszeiné Siklósi Zsuzsanna (Fidesz) előző vagyonnyilatkozata óta vásárolt egy Renault Twingo személyautót, valamint 1 millió forinttal nőtt a takarékbetétje.

Kopetti Tamás (Jobbik) vagyonában nem, csupán a munkájában történt változás. Míg korábban üzletvezető volt, addig most képviselői asszisztens, tanácsadó szerepel ebben a rovatban.
Kovács Tamás (MSZP) tavalyi bevallásában nem szerepelt pénzintézeti számlakövetelés, most viszont 25,5 millió forint szerepel ezen a soron.

Kránitz László (Fidesz) vagyona semmit sem változott tavaly óta.

Kránitz Péter (Fidesz) egy öttevényi külterületi szántó tulajdoni hányadával gyarapodott. Idei bevallásában már nem szerepel a korábbi Suzuki Liana gépkocsi, takarékbetétje pedig 260 ezer forinttal nőtt.

Muráncsik László (Fidesz) vagyona változatlan az előző bevallás óta.
Nagy István (Fidesz) korábbi Kia személyautója helyett most egy Opel Astrát lízingel, készpénze 2 millióról 3 millióra gyarapodott. Tavaly még meglévő 9 milliós tartozását pedig végtörlesztette.

Nyitrai József (Fidesz) korábbi 62 négyzetméteres lakás haszonélvezete már nem szerepel idei bevallásában, mint ahogy tavalyi 1,1 milliós takarékbetéje sem. Az előzőleg bevallott 220 ezer forint készpénze 140 ezerre apadt, 4 milliós tartozását magánszemélyek felé törlesztette, a megjegyzés szerint az A+ épület pályázati visszatérítéséből.

Pető Péter (Fidesz) az elmúlt évben kifizette 2 milliós pénzintézeti tartozását.

Staár Katalin (Fidesz) idei bevallásában már nem szerepel egy 31 négyzetméteres orvosi rendelő és egy 224 négyzetméteres lakóház fele tulajdoni hányada, valamint korábbi 6 milliós banki hitele 500 ezer forinttal csökkent.

Szabó Miklós (MPKE) korábbi 2001-es Renault Twingo személyautóját egy 2005-ös Renault Megane-ra cserélte. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 500 ezerrel nőtt, ugyancsak félmillióval van több pénze a bankszámláján is. A korábban bevallott 1 millió Ft készpénze 800 ezerre apadt, banki tartozása 200 ezerrel csökkent.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Abrafax 2013. február 11. 12:16
  „Tamás! Túlbecsülöd magad ha azt hiszed, a polgármester személyesen reagál az agymenéseidre. A városi fideszes tisztségviselői pedig rendszeresen tartanak fogadóórákat, és folyamatosan jelen vannak. Itt csak te rejtőzködsz álnevek mögé, mert különben senki nem foglalkozna a mondanivalóddal. És utoljára: nem vagyok István, sem Dr. Nagy, sem Dr. Árvay, sem gróf Széchenyi, ,,Pesta" meg aztán végképp nem.”
 • 24. pancser 2013. február 11. 09:59
  „23. abszurdisztán 2013.02.10. 06:07
  Neked is fiam "abszurdisztán" mondom Ceasar után szabadon. Azért Pestázni a polgármestert nem illő dolog. Bár,ennyire is mesterkedsz fűt-fát összhordasz, a polgármester emberségéhez kétség nem fér, ezért fordulnak hozzá sokan bizalommal. A Pestázás aljas indulatokra, kulturálatlanságra vall. Ezek után milyen tiszteletet várhattok? Semmilyet. Az közbeszéd eldurvítása a városban rajtatok szárad, és vissza is üthet. Az MSZP a kulturálatlanságáról meg a gátlástalan hatalomvágyáról ismerhető fel? Úgy tűnik!”
 • 23. abszurdisztán 2013. február 10. 06:07
  „Abra Pesta, hát annyi elképzelése biztos lehet, mint neked... akik tönkretettek mindent. S nem tudnak az emberek szemébe nézni : Kubatov-ügy, Szíjjártó-ügy. De nektek csak a hatalom számít.”
 • 22. Besenyőpista 2013. február 09. 22:28
  „"Abrafax"!
  Ne strapáld magad! A demagóg kortes beszéded nagyon sántít! De meg tudlak érteni, mert ha bukik a FIDESZ mutatvány, akkor buknak a bohócok is! Az artista, ha leesik, ne akard elkapni, mert téged is agyoncsap!
  Fordítsd a figyelmedet az asszonyra és a gyerekekre! Hidd el jobban jársz!”
 • 21. Abrafax 2013. február 09. 21:21
  „Amióta megjött Ron Werber, mást sem csinálsz Tamás, csak okádod magadból a gyűlöletet. Csak azt felejted el, hogy bármi is legyen a választás eredménye, a tanácsadótok hazamegy Tel-Avívba. A gyűlölet, amit az ő stratégiája felszított, itt marad. Gyűlölettel nem lehet jóllakatni senkit, sem felemelni az országot. Nem lehet vele hazahívni a kivándorlókat, nem lehet belőle visszafizetni az államadósságot. A Mesterházy-féle állítólag részletes programból itt Mosonmagyaróváron semmit nem tudsz mutatni a kötözködésen, a kamera előtti bohóckodáson, a személyeskedő támadásokon kívül. Van bármi épkézláb elképzelésed a városról azon kívül, hogy te akarsz lenni a góré?
  (Na mára elég volt belőled ennyi, inkább töltöm az estét az asszonnyal, főleg, hogy a gyerekeket letette aludni)”
 • 20. Besenyőpista 2013. február 09. 21:16
  „Kedves kormánypártiak. (direkt nem írtam fiatalt, keresztényt és demokratát!)
  A vezír azt mondta ne azt nézzük, mit mond, hanem azt, mit csinál.
  Nos én tudomásul vettem, tehát: rezsicsökkentés= újabb szopás
  Könyörgöm! Ne akarjanak nekem több jót csinálni, mert attól mindig jobban rába......k!”
 • 19. abszurdisztán 2013. február 09. 19:20
  „Saját véleményemet képviselem, kedves Pesta... azt látom és hallom, hogy egyre több az elégedetlen ember és nemcsak a szegények között... egyre több embernek elviselhetetlen a rezsim... ha hiszed, ha nem.”
 • 18. Abrafax 2013. február 09. 18:49
  „:))) Ha már itt tartunk, szólíts Gyulának...
  izzadtságszagot érzek, hála az elmúlt három hétnek. Erőlködsz, de valójában te sem hiszed, amit mondasz. Tudod, ha rohamra indulsz, nem árt, ha hátranézel, vannak-e mögötted...”
 • 17. abszurdisztán 2013. február 09. 18:13
  „Kedves Pista, 2006 óta lett volna idő helyre tenni a város dolgait... s most csődhelyzet van, hála az elmúlt 7 évnek.....”
 • 16. Abrafax 2013. február 09. 17:02
  „Bújócskázz Tamás. én nem asszisztálok hozzá. Ez egy kisváros, a stílusodról mindenki felismer, aki három mondatnál többet beszélt veled. Közszereplő vagy, tehát ismernek. C´est la vie.
  A nyolc év felelőtlen városvezetéséből az első másfélben egyetértünk, szerencsére 2006-ban volt váltás.”
 • 15. abszurdisztán 2013. február 09. 15:59
  „Ha már engem következetesen olyan embernek nevezel ,aki nem vagyok - egyébként megtisztelsz vele, ugyanis Tamás miatt nem kell szégyenkezni semmilyen szempontból - legyen már annyi vér a pucádban, hogy kiírod nyíltan a nevedet. Ez így ugyanis nem illik....:)”
 • 14. abszurdisztán 2013. február 09. 15:54
  „Nem Tamás a nevem, de ha ragaszkodsz ehhez a névhez, hát élj ebben a tévhitben.Lelked rajta, ha jól esik. Azért áll ennyire rosszul a város - már a vezetők is nyíltan elismerik - mer´ nyócév óta felelőtlen, szakmailag alkalmatlan emberek irányítják. Ennyi és nem több.”
 • 13. Abrafax 2013. február 09. 15:19
  „Figyelj Tamás, azér´ járt rosszabbul Óvár az új finanszírozással, mert mára sokkal jobban áll, mit a többi önkormányzat. Mer´ azok a fejlesztések, amikre te sajnálnád a pénzt, annyi adóbevételt hoztak már mostanáig, hogy az elvonási oldalra kerültünk. Mer´ nem a te pártod vezette a várost, és mer´ nem te mondtad be az irányt - na azért állunk jól. Persza ha rajtad múlik, most a megfulladás határán örülnénk a mentőövnek.Szerencsére a választók nem dőltek be idáig NEKED. És hagyd már azt a <...> Audit, remélem legalább olyat vettél amit Magyarországon szereltek össze...”
 • 12. abszurdisztán 2013. február 09. 08:21
  „Amúgy nem értem, miért böki szemeteket az az Audi. Az egész városvezetés Audival jár. De ezt a kocsit szeretik Lázárék, Orbánék is. Nincs ebben semmi szégyen.”
 • 11. abszurdisztán 2013. február 09. 07:29
  „Az országot és a várost totális csődbe vinni viszont mindenkitől kitelne... nem kell hozzá még piacon vett diploma sem.... a mai Kisalföldben elismerték a fiúk a Fidesz politikájának totális csődjét. Árvay : Nem hoz annyit a városnak az adósság-átvállalás, mint amennyit elvisz. Ez gáááázzzz !!!”
 • 10. pancser 2013. február 08. 23:32
  „8. justitia18 2013.02.08. 18:42
  Kovács Tamás ezek szerint tényleg meggazdagodott, ő az egyik meg nem választott képviselő. Megmérettetett és könnyűnek találtatott, ennyi tőlem is telne.”
 • 9. abszurdisztán 2013. február 08. 18:56
  „Röhög a vakbelem.... ha-ha-ha”
 • 8. justitia18 2013. február 08. 18:42
  „7 !
  Ne irigykedj, inkább jelentkezz ogy., vagy helyi önkormányzati képviselőnek, esetleg politikai tanácsadónak, biztosan meggazdagodnál te is....::))”
 • 7. pancser 2013. február 08. 16:43
  „5. abszurdisztán 2013.02.08. 13:06
  Még csak te sárgultál nem is keveset, Haj ha annyi ezresem volna. Más szemében a szálkát igen, magadéban a gerendát sem veszed észre.”
 • 6. kocsoggorog 2013. február 08. 16:38
  „Nevetséges védekezés ez abszurdisztán. Nem szabadna Kovács Tamásnak szegényedő emberekről, nyomorról papolnia. Várjuk a választ, miből kedves Abszurd Tamás?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetközt képviselték a turisztikai kiállításon

A bécsi Ferien Messe adott otthont annak a turisztikai kiállításnak melyen a Szigetköz Turizmusáért… Tovább olvasom