Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Széchenyi Kártya: Vállalkozói hitelprogram évtizedes sikere

Kilenc évvel az első kártya kibocsátása után immár a 150 ezredik Széchenyi Kártyát adták át ünnepélyes keretek közt pénteken Mosonmagyaróváron, valamint ezzel együtt az első Agrár Széchenyi Kártya is forgalomba került.


A rendezvény része volt a KA-VOSZ Zrt., a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országjáró kampányának a Széchenyi Kártya Program jubileuma alkalmából.

– Fontos, hogy ne csak a fővárosban és megyeszékhelyeken mutassák be a programot, hanem azokon a településeken is, ahol ezt a kártyát valóban használni fogják a vállalkozások. Éppen ezért szimbolikus üzenete is van annak, hogy az első Agár Széchenyi Kártyát éppen Mosonmagyaróváron adják át. - hangsúlyozta Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen.

A vezérigazgató elmondta: az elmúlt kilenc év sikerei bebizonyították, hogy van létjogosultsága ennek a programnak. Kilenc év alatt megtízszereződött a napi igénylők száma, mára mintegy 208 ezer igénylést, 150 ezer kiadott kártyát regisztráltak. A program keretében eddig mintegy 954 milliárd forint hitelhez jutottak a vállalkozások. Győr-Moson-Sopron megyében több mint 6500 vállalkozó jutott kártyához, a regisztrált ügyfelek száma pedig meghaladja a 9 ezret.

Krisán László hozzátette: régi igényt elégít ki a most bevezetett agár kártya, hiszen a mezőgazdasági vállalkozók eddig kimaradtak a hitelprogramból. Ez a lehetőség az agrárium minden szereplőjének szól az őstermelőktől, a fiatal gazdákon át a feldolgozó iparig. Jelenleg két pénzintézet csatlakozott a programhoz, de a közeljövőben a vidék bankjának is tartott takarékszövetkezeti hálózat is bekapcsolódik.

Kilenc évvel ezelőtt kevesen hitték, hogy sikeres lesz ez a program. - jelentette ki dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a mosonmagyaróvári rendezvényen. Az elnök szerint a program sikerének legfontosabb eleme volt a jó együttműködés, ami egyben tanulság is a jövőre nézve.

Az ország gazdasági helyzetéről Parragh László elmondta: a gazdasági válság legnagyobb veszte Görögország után hazánk volt, részben köszönhetően annak, hogy felkészületlenül érte ez a folyamat az országot, másrészt pedig ezekre a változásokra nem megfelelő válaszokat adtunk.

Parragh szerint figyelmeztető jel, hogy a magyar gazdaság növekedésének mértéke jelenleg sem hasonlít Németországéhoz. A korábbi években néhány hónapos csúszással ugyan, de a német gazdaság bővülése húzta magával hazánkat is, jelenleg viszont ez a folyamat megállt, ami óriási veszélyt jelent Magyarországnak.

Szintén nagy kockázatot rejt, hogy a hazai kisvállalkozások céges és magán vagyona egyre inkább összemosódik, valamint nagy veszélyt jelent a magyar gazdaságra az utóbbi hetekben kialakult magas euró árfolyam is.

Széles Sándor kormánymegbízott, illetve dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere felszólalásaikban szintén az együttműködés fontosságáról beszéltek.

A rendezvényen vehette át jubileumi Széchenyi Kártyáját a Felirat Reklám Kft., a Globál Bankár Bt., Dubnicz Pál egyéni vállalkozó, a Lautner Cukrászati Bt., az MK Vasker Kft., Tuba Szabolcs vállalkozó. Az első Agrár Széchenyi Kártyát a feketeerdői Gráczol Gábor családi vállalkozó vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miről álmodik a kőműves?

Szalkai Károly A kőműves álma című festménye látható a Szél-járás folyóirat őszi számának címlapján.… Tovább olvasom