Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Széchenyi-szobrot javasolnak a lakótelepre

A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szobrot kíván állítani Széchenyi Istvánnak a legnagyobb magyarról elnevezett lakótelepen.
Az 1939-ben egyesült Moson és Magyaróvár közt korábban elterült szántón az ötvenes években indult meg a mai városközpont kiépítése. A Frankel Leóról, Móra Ferencről, Flesch Károlyról, Kormos Istvánról, Széchenyi Istvánról és Mosonyi Mihályról elnevezett lakótelepek emeletes házait zöld udvarok, játszóterek veszik körül.

A városrész „csinosításához" azonban mindezeken túl hozzátartoznak a köztéri szobrok is. A városközpontban jelenleg mindössze két ilyen műalkotás – a Zászlóvivő és a Kibomlás – díszeleg, a lakótelepek névadóira azonban semmi sem utal.

A város 650 éves jubileumára

A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elhatározta, hogy Magyaróvár várossá nyilvánításának 650 éves jubileumán, szeptember 21-én, Széchenyi István születésének évfordulóján méltó emléket állítanak a legnagyobb magyarnak, aki Moson megye országgyűlési követe is volt.

Méltó helye lenne a kis téren

Meszlényi Molnár János budapesti szobrászművész – akinek számos köztéri és templomi alkotása látható országszerte – felajánlotta a Széchenyi-mellszobor elkészítését. Az egyesület szerint az alkotás méltó helye a Széchenyi úti lakótelepen lehetne, azon a kis téren, ahol a Széchenyi Polgári Kör emléktáblája is áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elavult a vízszállító és a létrás kocsi

A nyári szárazság miatt számos külterületi tűzhöz riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat tavaly.… Tovább olvasom