Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Százméternyi szeretetkalács Mosonmagyaróváron

Százméteres szeretetkaláccsal kedveskedett az ünnepek alkalmából a Mosoni Kenyér Sütőipari Zrt. a Szent György Lovagrend szervezésében.

Háromszáz kiló lisztből, harminc kiló mazsolából, harminchárom kilónyi cukorból, háromszázötven tojásból készült el a finomság, melyet a Magyar utcában a Téli Fesztivál keretében kóstolhattak meg az érdeklődők. A szervező Szent György Lovagrend, Iváncsics János alpolgármester, Széles Sándor, a megyei közgyűlés alelnökének köszöntője mellett Tarninger Lajos, a kenyérgyár vezérigazgatója szólt a szeretetkalácsról.

Háromszáz kiló lisztből, harminc kiló mazsolából, harminchárom kilónyi cukorból, háromszázötven tojásból készült el a finomság.
Háromszáz kiló lisztből, harminc kiló mazsolából, harminchárom kilónyi cukorból, háromszázötven tojásból készült el a finomság.

A százméteres édes finomsággal az előző két évben a győrieket lepték meg, idén a mosonmagyaróváriak örülhettek neki. Az ötletgazda hozzáfűzte: a megmaradt kalács sem vész el, azt ugyanis az idősek otthonába viszik el. Kátai Zoltán énekmondó műsorát követően Farkas István piarista atya áldotta meg a süteményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok adakoztak a kórház gyermekosztályának

Süteményeket sütöttek és annak bevételét juttatták el a mosonmagyaróvári Karolina Kórház… Tovább olvasom