Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Százméteres szeretetkalács, ingyenes jégpálya az idei Téli Fesztiválon

Idén is lesz jégpálya, feldíszítik a Mindenki Karácsonyfáját és újra megsütik az ízletes százméteres szeretetkalácsot a Téli Fesztiválon.

Idén december 9–23. között nyitja meg kapuit a Téli Fesztivál Mosonmagyaróváron, a Magyar utcán. De amint azt Csiszár Pétertől, a Flesch Nonprofit Kft. és Kosár Tibortól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) ügyvezetőjétől megtudtuk, a sétálóutcába már korábban is csalogatják az érdeklődőket.

Amint azt tegnap tapasztalhattuk, a szervezők már javában dolgoznak azon, hogy ünnepi hangulatot varázsoljanak az óvári belvárosba. A VÜF munkatársai fényfüzérekkel díszítik a Magyar utcát, lassan érkeznek a faházak és a jégpálya alapjait is lefektetik. December másodikán, délután 5 órakor ugyanis már az utóbbit birtokba is vehetik a korcsolyázók. Egyébként sporteszközt bérelni és éleztetni is lehet majd. Bakó Tünde művelődésszervezőnél (a 06-30/419-4820-as mobilszámon) jelentkezhetnek az iskolás csoportok délelőtt 10-től délután 3 óráig. A nagyközönség előtt ingyenesen egészen január 2-ig áll nyitva a háromszáz négyzetméternyi pálya – tájékoztatott Kosár Tibor. A VÜF vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a Magyar utca ünnepi fényei most pénteken gyúlnak majd ki.

A VÜF munkatársai már építik a háromszáz négyzetméteres jégpályát, melyet december 2-tól egy hónapon keresztül vehetnek igénybe a korcsolyázók.
A VÜF munkatársai már építik a háromszáz négyzetméteres jégpályát, melyet december 2-tól egy hónapon keresztül vehetnek igénybe a korcsolyázók.


– A tavalyi rossz, kiszámíthatatlan időjárásból kiindulva idén háromszáz négyzetméteres, fűtött sátrat állítunk fel. Ebben kap helyet a színpad. December 9-től 23-ig mindennap műsorral készülünk, mintegy ezer fellépő közreműködésével. A helyi és környékbeli csoportok, iskolások és óvodások, civil szervezetek mutatkozhatnak be – magyarázza Csiszár Péter, akitől megtudtuk, hogy újdonság továbbá a sok kézműves-foglalkozás és kiállítás. A műsorok hétköznap délután 5 órától este 7 óráig lesznek, szombatonként pedig délelőtt 10 órától este 8 óráig.

December 6-án a kicsik örömére Mikulás járja majd a Magyar utcát ajándékokkal, a karácsonyi kisvasutat ezen a napon ingyenesen lehet majd igénybe venni. December 9-én ünneplőbe öltözik a Mindenki Karácsonyfája a templom mellett a gyermekek és a helyi tűzoltók segítségével. Csiszár Péter még felhívta a figyelmet, hogy december 10-én tematikus napot szerveznek: ekkor minden a méz „körül forog", mézeskalácssütéssel, díszítéssel. December 17. a hagyományőrzés napja lesz, december 23. pedig a Civilek Karácsonya. A templom előtti téren a város összes kórusa összegyűlik majd egy közös éneklésre. Ekkorra sütik meg a tavaly is nagy sikernek örvendő 100 méteres szeretetkalácsot.

Kiadták továbbá a karácsonyi nyeremény kalendáriumot, melyhez tizenkét Magyar utcai vállalkozó ajánlott fel értékes ajándékutalványokat sorsolásra. A sétálóutca vendéglátósai meleg italokkal is támogatják a fellépőket.

Olvasóink írták

 • 7. RUDI 2011. december 06. 08:51
  „Mi kell még közel ezer fellépő,és végre kirakodás is ,ez kell és jó programok.Ami jó ötlet,hogy fűtött sátor is rendelkezésre áll.Tehát nincs mit kritizálni, jaj ázok, fázok.Nyáron, pediglen, még ötletesebben kell elrendezni a Magyar utcát a sétáló utcát.Szerintem ha valamely család kikapcsolódni vágyik, így ünnepek előtt,akkor érdekelni is fogja.Csak sajnálom azokat, kik nem hisznek eléggé, abban, hogy igen is élni fog,és hogy élnie kell a sétáló utcának.Én nagyon is optimista vagyok, és igen is élni fog a Magyar utca, de ehhez mindig is meg kell találni, megfelelő időben és helyen a jó programokat.Szerintem csak jó összefogáson múlik minden, egy fecske nem csinál nyarat, de viszont ha, csatlakozik hozzá több , így közösen, megoldható a nehézség.”
 • 6. pancser 2011. december 05. 09:31
  „Szánalmas bódéváros a boltok előtt ráadásul. Legalább azoknak hagyták volna meg a csillogás lehetőségét! A kirakatok nem látszanak, a komor bodegáktól.Akinek tetszik menjen, engem nem zavarnak úgy sem veszek, vettem ott még semmit a levegőn kívül, sőt már a legtöbb városlakó meg sem nézi. Bezzeg a város északi oldalán ott van nyüzsi! Vannak akiknek van szemük, mégsem látják. A rendezvényeknek is jobb helyük lenne ott ahol sokkal több ember megfordul. Nehezen mozdulnak akikre ez tartozik, de az idő nem nekik dolgozik.”
 • 5. Muaddib 2011. december 04. 21:20
  „Pancser
  Lehet mind a kettő is.
  Mi például ma Győrbe először végig jártuk a belvárost a Széchényi téri standokat, programokat aztán mentünk az árkádba, itt is, ott is vettünk valamit és kész.
  Ugyan ezt lehet Mosonmagyaróváron is, nincs előírva, hogy csak itt vagy ott.
  Honnan veszed, azt hogy nincs vevő? Nem azt mondom, hogy dözs van a kisboltokba de, ha tényleg ne lenne forgalom, ahogy te állítod, akkor nem tudnák fent tartani!
  Egy bolt fenntartása ugyanis költségekkel jár és ezt a forgalomból, szokták fedezni, hacsak nincs egy kifogyhatatlan pénztárcájuk.
  Ugyan ez igaz azokra a bódékra is, amelyeket kereskedők bérelnek.”
 • 4. pancser 2011. december 01. 16:10
  „Látogatók: korizó gyerekek és szüleik, a műsort adók, azok hozzátartozói, városi vezetés, szervezők, usw. De hol vannak a vevők? Azok is vannak valahol, fűtött áruházakban bevásárló központokban, töltik az idejüket.”
 • 3. sa_kimle 2011. december 01. 04:54
  „előfordulhat, hogy idén még csúszni is fog a koripálya? :)”
 • 2. Agent 2011. november 30. 18:53
  „jajj, az ilyen cikkek után jön a hivatásos siránkozó kórus a hozzászólásoknál:):)”
 • 1. accelerator 2011. november 30. 10:21
  „Szeretetkalács? Tudom! Az amitől majd még jobban szeretik magukat az emberek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli fesztivál korcsolyapályával, koncertekkel Mosonmagyaróváron

Ingyenes korcsolyapályát nyitnak pénteken Mosonmagyaróváron a Magyar utcában. Tovább olvasom