Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Százméteres szeretetkalács és jégpálya Mosonmagyaróváron

Lesz ingyenes jégpálya, és egy százméteres szeretetkalácsot is sütnek a december 4-én kezdődő Téli Fesztiválon. Idén díjazzák a legszebben feldíszített kirakatot is.

A mosonmagyaróvári Téli Fesztivál december 4. és 23. között visszaköltözik a sétálóutcába. A rendezvény részleteiről egyeztetett a napokban a városvezetés, a Flesch Nonprofit Kft., a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Magyar utcai kereskedőkkel.

– Közös, előremutató megegyezés született a rendezvényről – részletezte Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője. December 4-től nyílik meg a kirakodóvásár, és ekkortól látogatható az ingyenes műjégpálya. Utóbbi mellett korcsolyakölcsönző és -élező is működni fog.

– A korcsolyapálya délelőtt 10 órától délután 3-ig szervezett óvodai és iskolai csoportok előtt tart nyitva. (Jelentkezni Bakó Tündénél az 579-707-es telefonszámon lehet.) Ezt követően este 10 óráig a nagyközönség számára is látogatható a Magyar utcán a Szent Gotthárd-templom tövében felállított háromszáz négyzetméteres pálya – szögezte le a szervező.

A színpadot a Jókai és a Magyar utca sarkára helyezik el. A karácsonyi vásár faházai ugyancsak délelőtt 10-től este 10-ig várják majd a vásárlókat.
A színpadot a Jókai és a Magyar utca sarkára helyezik el. A karácsonyi vásár faházai ugyancsak délelőtt 10-től este 10-ig várják majd a vásárlókat.

Az adventi hétvégéken a városi és környékbeli csoportok szórakoztatják a közönséget műsorral. A színpadot a Jókai és a Magyar utca sarkára helyezik el. A karácsonyi vásár faházai ugyancsak délelőtt 10-től este 10-ig várják majd a vásárlókat.

– A város részéről érkezett az ötlet, hogy díjaznák a legötletesebben feldíszített kirakatot a Magyar utcában egy emlékplakettel. Emellett arról is egyezség született, hogy az itt tevékenykedő kereskedők este 7 óráig legyenek nyitva. A vállalkozók a rendezvénnyel kapcsolatos észrevételeiket Fülöp Krisztinánál, a kereskedelmi és iparkamara Kötélgyártó utcai irodájában adhatják majd le – hangsúlyozta Csiszár Péter.

A mindenki karácsonyfája mellett további különlegességgel is készülnek a szervezők. A Szent György-lovagrend támogatásával egy mosonmagyar-
óvári pékség százméteres kalácsot süt majd, melyet december 22-én, szerdán délután 4 órától osztanak ki a rászorulóknak.

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2010. december 08. 00:04
  „Mégis kinek a dolga lenne a hó és a jég eltakarítása? Akinek a háza előtt van! Úgy látszik nem eléggé büntetnek a közterület felügyelők!”
 • 3. RickCartman 2010. december 06. 20:45
  „a Polgármesteri Hivatal előtt úgy 10m-en nincs jégpálya (az árkádok alatt, ahová nem esett be a hó), előtte 50m-re (a bebukott Gazdabolt előtt), és utána 50 m-re (a Sas előtt) szuperjeges koripálya várja a zembereket!
  Próbáljátok ki, forradalmárok, lelkesedjetek együtt!”
 • 2. 01010 2010. december 06. 18:31
  „Rossz helyen probálkozott "1. sa_kimle"
  az OTP előtti kis téren van a JÉGPÁLYA a Fő uton :)
  Mert 4 nap alatt a közterület feügyelet;POLGÁRMESTERI hivatal .... emberei se tudták elérni hogy a Nemzetünk OTP je eltüntesse a jeget!!!
  ha a címmel lennének problémák :) "OTP Bank - OTP Mosonmagyaróvár Fő u. 24"”
 • 1. sa_kimle 2010. december 06. 11:43
  „a jégpálya egyetlen hibája, hogy nem csúszik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versek, prózák egy csokorban Mosonszentmiklóson

Nemrégiben rendezték meg a XIII. Kormos István Regionális és Nemzetközi Vers- és Prózamondó Versenyt… Tovább olvasom