Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Százkét kérelmet bíráltak el

Döntött az önkormányzat társadalmi kapcsolatok bizottsága az idei közművelődési alapra beérkezett pályázatokról. Ezúttal 102 kérelmet nyújtottak be az alapból felosztható pénzre.
A legnagyobb összeget, 200 ezer forintot a Majoroki Óvodának ítélte a bizottság a Brunszvik Teréz-emléknapra tervezett programokra.

Százezres tételek
A bizottság döntése nyomán 145 ezer forintot kap a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület a folyónapi akciójára. Száznegyvenezret a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség a Mosonmagyaróvári Tűzoltóság 2016-os, 140 éves jubileumára emlékérem kiadására.

Ugyanennyit kap a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület a „30 éves az egyesület" kiadványra. 140 ezer forint jut a Kékcinke Óvoda negyvenedik születésnapja megünneplésére és a Tallos Prohászka István Művészeti Egyesület az országos és nemzetközi művésztalálkozóra.

A keretből 130 ezer forintot kapott Miklósné Fördős Eszter és Magyar-Ábrok Lívia erdei iskolás programokra.

120 ezer jut a Mosonyi Mihály Zeneiskolának a hangszerbemutató és tehetségkutató, a zenei világnap, a zongoratanárok-diákok fóruma, az ütő- hangszeresek találkozója, illetve a vonós szakmai nap megrendezésére.

Több, egyenként százezres tétel is szerepel a listán, így például a Margaréta Nyugdíjas Klub programja, a polgármesteri hivatal nyugállományban lévő köztisztviselői részére nyugdíjasdélután megrendezése, a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének terménykiállítása, a Bolyai-iskola őszköszöntő rendezvénye, az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete kutyakiállítása, a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület szigetközi tábora, a német nemzetiségi önkormányzat nemzetiségi ruhák varratása a Heideröslein énekkar részére, emlékkönyv a 25 éves Széchenyi Polgári Körről, a Kossuth-gimnázium diákcsereprogramja, a Fekete-iskola tanulmányi versenye vagy a mórás tanulók zarándokútja Boldogasszonyba.

További támogatások
Emellett számos néhány tízezres tétel is szerepel a listán amatőr zenekarok találkozójára, színházlátogatásra, a honvéd hagyományőrzők osztrák bajtársi kapcsolattartására, kegyeleti kápolna állagmegóvására, német sírhelyek gondozására és egyéb más programokra.

Kimaradtak
Nem kapott viszont pénzt egyebek mellett a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület a nagycenki tanulmányútjához, a Város- és Faluvédők Országos Szövetsége találkozójának részvételéhez, a Moson Megye Polgáraiért Alapítvány az Aranypor című irodalmi folyóirat kiadásához, az Ujhelyi-iskola néptáncosainak utaztatására Sepsiszentgyörgyre a Szent György-napi vigalmakra, Szentkuti Károly a „Füli nyuszi a Szigetközben" című mesekönyvére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megható: Amira a napokban már otthon lehet

Mivel egy hete nem kínozta roham, várhatóan már a napokban hazamehet családjához a három hónapos Kun Ibolya Amira a győri kórházból. Tovább olvasom