Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Százhúszmilliót remélnek óvodájukra

Pályázati támogatással bővítené óvodáját Halászi. A száz férőhelyes intézményben az elmúlt években egyre nagyobb a zsúfoltság, jelenleg több mint százhúsz kisgyerek jár ide. A bővítés után egy újabb csoportot indítanak majd a mostani négy mellé.
Évről évre egyre zsúfoltabb a halászi óvoda, elsősorban az egyre több beköltöző miatt. A száz férőhelyes intézménybe jelenleg százhuszonhat kisgyerek jár. Emiatt az önkormányzat már néhány éve tervezi az óvoda bővítését. Most viszont nagy az esély arra, hogy meg is valósulhat ez a fejlesztés – tudtuk meg Majthényi Tamás polgármestertől.

Elmondta: a faluban egyre több az építkezés és a beköltőzök miatt vált szükségessé a kisdedóvó bővítése. Az intézményben jelenleg négy csoport működik, mindegyik létszáma harminc fölötti. Emellett néhány éve még egy bölcsődei csoportot is indítottak. Az óvodába elsősorban a helybéli gyermekeket veszik fel, ám többen járnak ide Mosonmagyaróvárról és a környező falvakból is. Ráadásul a jövő évtől hároméves kortól minden gyermek óvodaköteles, ami vélhetően tovább növeli a zsúfoltságot.

A tervezett beruházással nem csupán bővítenék az óvodát, de megújítanák az udvari játszóteret is.
A tervezett beruházással nem csupán bővítenék az óvodát, de megújítanák az udvari játszóteret is.

Már két éve elkészültek a tervek az óvoda bővítésére, ám eddig nem találtak pályázati lehetőséget, a község pedig önerőből nem tudja finanszírozni ezt a beruházást. Most azonban megnyílt egy pályázati forrás, ami kedvező elbírálás esetén a mintegy 120 milliós bővítést és felújítást teljesen fedezné. A beruházáshoz a tervek már elkészültek, az építési engedélyeztetés tart. Eszerint a jelenlegi mintegy nyolcszáz négyzetméteres intézményt további kétszázhatvannal bővítenék. Itt egy csoport- és egy tornaszobát alakítanak ki, valamint az ehhez kapcsolódó vizesblokkokat és öltözőket. A támogatásból a meglévő épületet is felújítanák, valamint az udvari játszótér eszközeit is kicserélnék.

A bővítést a meglévő épület előtti területre tervezik, így az óvoda homlokzata egészen az utcafrontig érne. Amennyiben az önkormányzat sikerrel jár, úgy az év második felében megindulhat a kivitelezés és jövőre elkészülhet az új épületszárny – mondta Majthényi Tamás.

Olvasóink írták

  • 1. robert87 2013. április 22. 09:01
    „Ami ma eu szabvány az jövőre nem lesz az. Felesleges pénzeket költenek állandóan. Az egyik óvári óvoda 2 éve szabvány volt, tavaly mégis el kellett bontani sok játékot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerákkal a rendbontók ellen

Az illegális szemetelés, hulladéklerakás és helyi lopások visszaszorítását segíti az a… Tovább olvasom