Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Százhetvennégy gyorshajtó öt nap alatt

Több mint százhetven gyorshajtó a „mérlege” a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ötnapos sebességmérő akciójának. A közlekedési morál javítása érdekében a rendőrség a közeljövőben további hasonló akciókat tart.
Az elmúlt év hasonló időszakához képest idén kilenccel több sérüléssel járó közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron és a környékén. A balesetek főbb okai továbbra is az elsőbbségadás szabályainak megsértése, a megengedett sebesség jelentős túllépése, illetve a biztonsági berendezések használatának elmulasztása.

A baleseti statisztika és a közlekedési morál javítása érdekében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya az elmúlt napokban sebességmérő akciót szervezett. Ennek során öt nap alatt százhetvennégy gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök. Száznegyvenhat embert összességében több mint 800 ezer forintra bírságoltak, huszonnyolc sofőr ellen pedig – akik a megengedett érték több mint felével lépték túl a sebességet – feljelentést tettek, valamint két forgalmit is bevontak.

Többször előfordult Mosonmagyaróváron, hogy egy-egy menetet vagy felvonulást kísérő, megkülönböztető jelzést használó rendőrautót kikerültek az autósok. Ilyenkor a szabálytalankodó sofőr több ezer forintja bánta a türelmetlenséget.
Rendszeres a városban, hogy a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyeket arra jogosulatlanok veszik igénybe. Esetleg a jogosultak nem teszik ki a szélvédő mögé a szükséges igazolványt. A rendőrség kéri, hogy a jogosultságról rendelkező igazolványt jól láthatóan helyezzék ki a tulajdonosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másutt nem teljes körű a szolgáltatás

A mosonmagyaróvári autófényezők korábbi felvetéseire reagálva az egyik helyi márkaszerviz vezetője… Tovább olvasom