Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Százéves kerekesek

Százéves Mosonmagyaróvár kerékpárossportja. A nem mindennapi jubileumot kiállítással és versennyel ünnepelték meg a Lajta-parti városban.
A sportág centenáriumi ünnepségén a Fehér Ló Közösségi Házban Stipkovits Pál polgármester, köszöntve az egykori legendás kerékpárosokat és a mai versenyzőket, szólt a kezdetekről.

1902-ben a magyaróvári Ökör kocsmában alakult meg a Magyaróvári Előre Kerékpáros Egyesület, ami több volt, mint egy sportegyesület, hiszen tagjai komoly szerepet töltöttek be a helyi közéletben. Az első elnöknek dr. Kühne Lórántot választották meg.
Tisztelgő emlékezés a sportolók előtt Az emlékezők közül Mayerbeck László a hőskort idézte, Egyed Antal pedig, az 1950-es évek nagyszerű sikereinek kovácsa az aranycsapatról szólt. Ők 1950-ben a Mosoni Vasas színeiben megnyerték az országúti csapatbajnokságot. Fülöp Dezső, a Mosoni Vasas SE egykori elnöke a mosonmagyaróvári kerékpársport újabb kori történelmét ismertette. Megemlítve Holényi Géza, Izsák Ferenc, ifj. Tóth István, Izsák Éva, Paré Veronika nevét is – akik válogatottként öregbítették a város jó hírét. Végül Szentkuti Károly múzeumigazgató nyitotta meg a tablókból, serlegekből, értékes sportrelikviákból összeállított kiállítást.

Fontos az utánpótlás-nevelés

A nagyszerűen megrendezett és minden korábbi versenynél több résztvevőt felvonultató eseményre eljött Bor Sándor, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége elnöke is. – Meglepően nagy mezőny és nagyon sok tehetséges fiatal volt itt. Örvendetes, hogy egyre többen artják fontosnak az utánpótlás-nevelést, és ez a nívós verseny is azt
mutatja, hogy az utánpótlás-nevelő műhelyek között elkezdődött egyfajta nemes vetélkedés. Ez mindenképpen a magyar kerékpársport megerősödését, előrelépését eredményezheti – értékelt a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok volt a szabálysértés

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kétnapos közlekedési ellenőrző akciója során számos… Tovább olvasom