Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Százéves az ipartestület

Kistérség - Fennállása 100. évfordulóját ünnepli szeptember 12–13-án a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, melyre nemcsak a szervezet tagjait hanem minden környékbeli iparost, családjukat és minden érdeklődőt várnak. A jubileumi ünnepség keretében átadják „Az év iparosa" díjat is.
A Szent Imre utca 3. szám alatti (régi) ipartestületi székház előkertjében emlékműavatással indul szeptember 12-én, pénteken, délután 5 órakor a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség. A szervezet tagjai 1936-ban avatták fel az épületet, 1939-től székházukként funkcionált, jelenleg az ÁNTSZ kirendeltségének ad otthont.

Szombaton az ünneplők a mosoni Nábob étteremnél (József Attila u. 46.) gyülekeznek, ahonnan fogatos felvonulás indul délelőtt 10 órától a Szent István király út, a Régi vámház tér, Fő utca, Deák tér, Cserháti Sándor utca és várudvar vonalán. A vendégeket fél 11 órától a Várkert parkolóban fogadják, majd a zászló bevonulása után elhangzik a mosonmagyaróvári iparosinduló. Az ünnepi megemlékezés keretében fél 12-kor Winkler Károly, az ipartestület elnöke köszönti az egybegyűlteket. A rendezvényre várják a szervezet tagjai mellett a helyi és környékbeli iparosokat, családjukat, érdeklődőket, valamint meghívottakat, köztük dr. Habsburg Ottót, a Páneurópai Unió elnökét, Szűcs Ottót, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnökét is. Délután 1 órától a társas ebédhez fúvószene szól.

A néhány éve alapított „Az év iparosa", „Az év szakembere" és „Az év szolgáltatója" díjakat délután 2 órakor vehetik át a kitüntetettek. A rendezvényre várhatóan elkészül az ipartestület száz évét összefoglaló igényes kiadvány, benne az egyesület történetével, egykori és mostani iparosok bemutatkozásával. A jubileumi ünnepséget Korda György és Balázs Klári előadóestje zárja délután 5 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önálló irodaáért és internetért marad csak a falugazdász

Mosonmagyaróvár - Októberig „kiköltöztek" a falvakból a falugazdászok, s csak oda mennek… Tovább olvasom