Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Százéves a mosonmagyaróvári sportegyesület

Az Első Mosonmagyaróvári Tornaegylet – mely idén a labdarúgó NB II dunántúli bajnoka lett és ezzel jogot nyert az NB I/B-ben való indulásra – hétvégén rendezett centenáriumi ünnepségén Stipkovits Pál kijelentette: a jövő év végére biztosan elkészül a városi sportcsarnok.
Ünneplés: A centenárium legnagyobb ajándéka, hogy a labdarúgócsapat bajnokságot nyert s indulhat az NB I/B-ben.
Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelte az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet alapítása 100. évfordulóját a hétvégén. A programsorozat az egyesület múltját és jelenét bemutató dokumentumok, tárgyak és egyéb emlékek kiállításának megnyitójával kezdődött a Huszár Gál Városi Könyvtárban, majd az alkalomra megjelent centenáriumi könyvet mutatták be.

Miniszteri köszöntő

A városháza dísztermében tartott ünnepi közgyűlésen Gyurcsány Ferenc köszöntötte a százéves egyesületet. A sportminiszter elmondta: Mosonmagyaróváron ennek a százéves tradíciónak a megőrzésén túl folyik annak megújítása, fejlesztése is és a város mindenkori vezetői nagyon jól őrizték meg ezt.

– Kizárólag Mosonmagyaróváré az a mással nem összehasonlítható hangulat, ahogy a városlakók vasárnaponként elindulnak szurkolni saját csapatuknak. Ebben fogalmazódik meg, hogy milyen is mosonmagyaróvárinak lenni –- fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Úttörő munka volt

– Egy szervezet életében az első száz év a kitárulkozás és kiteljesedés kora – mondta el ünnepi köszöntőjében Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. – Úttörő munka volt az elődöké, akik 1904-ben megalapították a Magyaróvári Torna Egyletet és küldetéstudatuk ma is ott él az egyesület jelenlegi vezetőiben. Az elmúlt időszakban a sport világát a leépülés jellemezte, ám a helyiek sportszeretete megakadályozta, hogy Mosonmagyaróváron is hasonló sorsra jussanak sportpályák, mint az ország számos pontján. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok minél többet sportoljanak, így a most százéves egyesület létjogosultsága hosszú távon megalapozott lesz – hangsúlyozta Szakács Imre.

Stipkovits Pál polgármester elmondta: amikor a város tiszteleg az egyesület előtt, egyúttal azt is megerősíti, hogy igazi gazdájának kell lennie. A polgármester szerint korábban a városi cégek presztízskérdést csináltak abból, hogy melyikük támogatja a sportegyesületet, be kellett azonban látniuk, hogy ez így tovább nem mehet és a városnak kell vállalnia ezt a felelősséget. Stipkovits Pál úgy véli, jól meg tudták ezt fogni és egy egységes sportegyesület alakulhatott a városban.

Bajnokságot nyertek

A polgármester szerint a centenáriumi ünnepség legnagyobb ajándéka, hogy a labdarúgócsapat bajnokságot nyert, és kötelességük biztosítani a feltételeket a felsőbb osztályban való szereplésükhöz. – Az önkormányzat a maga részét ebből kiveszi, ám ahhoz, hogy megfelelően működjön, a város egészének és az egyesület vezetőségének is részt kell belőle vállalnia. A működési feltételeket az önkormányzat továbbra is vállalja, a többit azonban az elnökségnek kell biztosítania – hangsúlyozta a polgármester.

Alapkőletétel

Stipkovits Pál és Gyurcsány Ferenc az ünnepi közgyűlésen jelképesen lerakta a leendő városi sportcsarnok alapkövét. A polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette: a jövő év végére elkészül a létesítmény. A megállapodás szerint a beruházás költségeiből az önkormányzat és az állam fele-fele arányban vállal részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túravezető halála a dunacsúnyi raftingpályán

A magyar határtól mindössze öt kilométerre lévő dunacsúnyi raftingpálya ideális a kezdő vadvízi… Tovább olvasom