Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Százéves a második legidősebb mosonmagyaróvári

Mosonmagyaróvár - 100. születésnapját ünnepelte hétfőn a mosonmagyaróvári Varga Mihályné Franciska néni, akit a rokonok, ismerősök mellett Szabó Miklós polgármester is köszöntött, és átadta a miniszterelnök által jegyzett oklevelet is.
Mosonmagyaróvár második legidősebb lakója Pozsony vármegyében született 1909. január 26-án. Férjével együtt 1960-ban költözött a Lajta-parti városba. Három gyereke született, egy lány és két ikerfiú, akik 1956-ban Chicagóba emigráltak és azóta ott élnek. Franciska nénit öregségében lánya gondozza. Kora ellenére kiváló egészségnek örvend. Csak hallása romlott az évek folyamán, látása viszont igen jó: mindennap elolvassa a Kisalföldet, a helyi hírek mellett a híradókat is figyelemmel követi. A televízióban a természetfilmek, a sportközvetítések – ezen belül a snooker – érdeklik a leginkább, és a skandináv lottón is gyakran szerencsét próbál.

Franciska nénit 100 éves születésnapján Szabó Miklós polgármester is köszöntötte.
Franciska nénit 100 éves születésnapján Szabó Miklós polgármester is köszöntötte.

Születésnapján a szomszédok, ismerősök, rokonok mellett Szabó Miklós polgármester is köszöntötte az idős asszonyt. Az ajándékcsomag mellett a miniszterelnök által jegyzett oklevelet is átnyújtotta, amit aztán Franciska néni szemüveg nélkül böngészett végig, hozzáfűzve:
– Szeretnék még néhány évet élni, reméljük, akkor is együtt ünnepelhetünk.

A még aktív idős asszonyt a hosszú élet titkáról is faggattuk: – A háztartásban dolgoztam, korán kellett kelni, hogy beszerezzük a tejet, a húst. A főzésbe ma is besegítek a lányomnak, a rétest például magunk nyújtjuk, mert a házi tészta jobb, mint a bolti.

– Nyaranként mindig a nagyszüleimnél tartózkodtam, első osztályos koromban tőlük jártam iskolába. Amikor a szüleim és nagyszüleim már együtt laktak, a nagymamám főzött, a háztartást vezette, ő felügyelt rám, amikor tanulnom kellett, így nagyon sok időt töltöttem vele – mesélte az unoka, dr. Schmidt Rezső, a magyaróvári egyetemi kar dékánja.

Olvasóink írták

  • 1. jucus159 2009. január 28. 16:18
    „AZ ISTEN ÉLTESSE MÉG VAGY 100 ÉVIG IGY ISMERETLENÜL IS DRÁGA FRANCISKA NÉNI!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M1-esen - egy autó az árokba csapódott

M1-es autópálya - Síelésből tartott hazafelé az a két magyar rendszámú autó, amik szombat este… Tovább olvasom