Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Száz új zöld határőrruhás rendőr

Mosonmagyaróvár - Mintegy száz munkatárssal bővül a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állománya a rendőrség és határőrség integrációját követően. Az új határrendészeti és közbiztonsági osztály része lesz az Európai Unió mélységi ellenőrző rendszerének.
Az Országgyűlés döntése alapján, január 1-jétől, a schengeni csatlakozással párhuzamosan összevonják a rendőrséget a határőrséggel. Így ettől fogva egy rendészeti szervezet látja el a feladatokat. Ennek megfelelően

a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság is jelentős változáson megy keresztül, az eddigi mintegy százhatvanas létszám további százzal
emelkedik.

Senki ne lepődjön meg, ha zöld színű járőrautóval állítják meg közúti ellenőrzésre. A határőrségtől átvett járműveket ugyanis nem festik át, csupán a feliratokat cserélik le rajtuk.

Amint azt Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető a Kisalföldnek elmondta: a határőrségtől érkező új kollégák egyrészt a már jelenleg is működő osztályoknál – a közrendvédelmi és a bűnügyi osztályon – kapnak munkát, másrészt pedig létrejön egy teljesen új szervezet is. A határrendészeti és közbiztonsági osztály mintegy ötvenfős állományát a jelenlegi – ám januártól megüresedő – rajkai határrendészeti kirendeltség épületében helyezik el.

A feladatuk elsősorban a határok megszűnésével jelentkező biztonsági kockázatok kiküszöbölése lesz. Fokozott rendőri jelenlét lesz a határ felé vezető utak mentén, rendszeresen ellenőrzik majd a külföldiek által gyakran látogatott szálláshelyeket, de kiemelt figyelmet fordítanak az illegálisan itt tartózkodó külföldiekre, az úgynevezetz túltartózkodókra és a házaló árusokra is. A létrejövő új osztály része lesz az Európai Unió mélységi ellenőrző rendszerének.

A kapitányságvezető hozzátette: senki ne lepődjön meg, ha zöld színű járőrautóval állítják meg közúti ellenőrzésre. A határőrségtől átvett járműveket ugyanis nem festik át, csupán a feliratokat cserélik le rajtuk. Ugyanez a helyzet az egyenruhákkal is, egy ideig még biztosan találkozhatunk határőr-egyenruhás járőrökkel is.

Az alezredes tervei szerint a határőrségtől átkerülő kollégák mindegyikének biztosítanak lehetőséget a következő évben arra, hogy részt vegyenek az úgynevezett intézkedés-lélektaktikai tréningen a rendőrség Nemzetközi Oktatási Központjában. Ilyen „kiképzésen" egyébként a kapitányság közrendvédelmi osztályának minden munkatársa részt vett már.

Olvasóink írták

 • 5. XY 2008. január 03. 19:48
  „Mióta zöld a rendőrség színe BAMMEG!Ja!Hát Magyaroszágon vagyunk!Itt ez sem meglepő BAMMEG!!”
 • 4. lala 2007. december 24. 10:12
  „liszka!!!!!

  100% ban igazad van,mindenben egyet értek veled,sőt mindenki, csak nem mindenki vallja be!”
 • 3. liszka 2007. december 22. 19:34
  „Ne izguljon senki, a következőt garantáltan nem fogja tenni ez a spenótszínű gárda:
  1. nem állítja meg a 170-el száguldó merciket, audikat. Csa minket, ha véletlenül 10 km-el túllépünk valamit
  2. nem fogja megállítani a nem ma barnult társaságot, bármennyire is lerí a szabálytalanság
  3. nem fog megvédeni senkit, ha a "megélhetésiek" ide özönlenek az ország túlsó végéből.

  Mit mondjak: megértem az osztrákokat...”
 • 2. Ati 2007. december 21. 12:03
  „De van, de van, de van !!!”
 • 1. Abrafax 2007. december 21. 11:30
  „Egyenruhára, kocsi átfestésére nincs pénz a schengeni alapban.
  Elvitték a vízágyúk, amikre nyilvánvalóan hatalmas szükség van a határnyitás kapcsán.
  Erre joggal mondják azt, hogy "ilyen ország márpedig nincs"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott ellenőrzés

Hegyeshalom - December végéig szóló végrehajtási tervet írt alá tegnap csütörtökön Hegyeshalomban a… Tovább olvasom