Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szavalóverseny Gyurkovics Tibor emlékére

Regionális vers- és prózamondó versenyt szerveznek Gyurkovics Tibor költő-író emlékére, melynek döntőjét Mosonmagyaróvár fogadja novemberben.
Gyurkovics Tibor emlékére nyugat-dunántúli regionális vers- és prózamondó versenyt hirdetnek – jelentették be sajtótájékoztatón a mosonmagyaróvári Cselley-házban, ahol a 2008-ban elhunyt író, költő özvegye is megjelent.

A Gyurkovicsok több szállal kötődnek a Lajta-parti városhoz, főként annak múzeumához. Itt található a festményekből, porcelánokból álló Gyurkovics-gyűjtemény és néhány éve a költő-író emlékszobáját is berendezték. Székely Zoltán igazgató szerint céljuk, hogy ezt minél szélesebb körben népszerűsítsék. Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester szerint a város több nemzetközi versenynek is otthont ad, így tárt karokkal fogadták és támogatják ezt a kezdeményezést is.

Gyurkovics Györgyi férje Cselley-házban kialakított emlékszobájában.
Gyurkovics Györgyi férje Cselley-házban kialakított emlékszobájában.

Farkas Tibor rendezvényszervező a fontosabb tudnivalókat sorolta fel: szeptember 10-ig lehet jelentkezni ifjúsági (15–22 éves kor között), felnőtt (23 éves kortól) kategóriában a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében meghirdetett megmérettetésre egy Gyurkovics Tibor-verssel, -prózával és egy, a magyar irodalomból választott verssel vagy prózai művel. Az elődöntők októberben lesznek Sopronban (itt lesz a megyei elődöntő), Szombathelyen és Zalaegerszegen, míg a döntő és a gálaműsor Mosonmagyaróváron.

Gyurkovics Györgyi, a költő-író özvegye reményeit fejezte ki, hogy országossá bővül a verseny, ugyanakkor felhívta a figyelmet a jelentős pénz- és tárgyjutalmakra. A sajtótájékoztatót követően az érdeklődőket elkalauzolta az elhunyt férje ereklyéit őrző emlékszobába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsúfoltak a péntek délutáni vonatok

A MÁV-Start szerint "a vonatokon a kellő férőhelymennyiséget" biztosítják. Tovább olvasom