Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szaúd-Arábiában és Kínában is ott lehet az Aqua vize

A számos változás és új követelmények ellenére is biztonságos az Aqua kft. hosszú távú működése – mondja Leitner László ügyvezető. Mindezt az is bizonyítja, hogy a napokban kapta meg a víziközmű-szolgáltató az elkövetkezendő évtizedekre szóló működési engedélyét.
– Több képviselő is aggodalmát fejezte ki legutóbbi ülésükön az Aqua jövőjével kapcsolatban az eddig lezajlott és a még várható változások okán. Megalapozottak ezek az aggodalmak?
– Egy hosszú folyamatnak értünk most a végére és egyben egy másik kezdetéhez. Az Aqua kft. – látva a változó irányt – már 2010-ben kezdett felkészülni a víziközmű-iparágban várható változásokra. Az addig hármas tulajdonban lévő cég mára huszonhárom önkormányzat birtokában lévő kistérségi vízműszolgáltató lett.

A cég bebizonyította, hogy időben indult el és minden törvényi feltételnek meg tud felelni. Folyamatosan növeltük a hatékonyságot és kerestük az egyre kedvezőbb szolgáltatás lehetőségeit. Ezt az erőfeszítést siker koronázta, hiszen éppen a múlt heti testületi ülés idején vehettük át a 2028-ig, illetve 2038-ig szóló működési engedélyünket. Ezzel a hatóság is elismerte a cég létjogosultságát és kiváló működését.

A napokban vették át az Aqua kft. 2028-ig, illetve 2038-ig szóló működési engedélyét – mutatja Leitner László ügyvezető.
A napokban vették át az Aqua kft. 2028-ig, illetve 2038-ig szóló működési engedélyét – mutatja Leitner László ügyvezető.

– A rezsicsökkentés és a közműadó bevezetése nem veszélyeztette a működést?
– A számos új elvárás ellenére az Aqua helyt tudott állni az elmúlt időszakban. Jelentős bevételkiesés és egyéb követelmény terhelte a céget. A bevezetett közműadó és a rezsicsökkentés az elmúlt évi árbevételünk közel húsz százalékát tette ki.

Ezt a kiesést valamilyen módon ki kellett termelnünk. Ezért nagymértékben növeltük az egyéb vállalkozói tevékenységünket, a közműépítési munkákat és az ivóvíz-palackozást. Mindkét területen lényeges árbevétel-növekedést sikerült elérnünk. A Szigetközi Friss Vízzel – Panta Aqua néven – sikerült külföldi piacokon is elindulnunk. Elsősorban a környező országokban jelentünk meg, ám már folyik az engedélyeztetés Szaúd-Arábiában és Kínában is.

Óriási siker továbbá, hogy Romániában az elmúlt hónapban mind a mentes, mind a szénsavas Panta Aqua arany fokozatot nyert el a forrásvizek kategóriában, magunk mögé utasítva számos neves romániai vizet. Nagy lépésekkel haladunk előre, afelé, hogy két éven belül egy palackozóüzem építésébe kezdjünk.

– Ezek szerint biztosított az Aqua jövője...
– Meglehetősen termékeny évet zárunk, ami alapot teremt arra, hogy az üzemeltetési területünkön jövőre tovább tudjuk folytatni a megkezdett beruházásokat és azokat a víziközmű-beavatkozásokat, amikkel a továbbiakban is biztonságosan végezhetjük a szolgáltatást.

– Tevékenységünket idén is a közösségi felelősségvállalás szellemében végeztük. Ennek keretében az ivóvíz fontosságára próbáltuk felhívni a figyelmet minél szélesebb körben. A kiemelt rendezvényeink is ezt a célt szolgálták. A közösségért való felelősségvállaláshoz tartozik az is, hogy felmérjük a víziközmű-szolgáltatásban várható átalakulások hatásait és hogy a fogyasztóknak továbbra is biztosítsuk a megfelelő szolgáltatást.

A bevezetett közműadó és a rezsicsökkentés az elmúlt évi árbevétel közel húsz százalékát tette ki. A kiesést valamilyen módon ki kellett termelnünk – tudatta Leitner László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertésszem a laborban

A Kossuth Lajos Gimnázium Öveges Laborjában novemberben kezdődött el a munka. A diákok többek között… Tovább olvasom