Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Száműzték a kólát a gimnáziumból

A diákok igényei alapján alakították ki a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium biobüféjének választékát.

A diákok igényei alapján több ötletbörze keretében alakították ki a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium biobüféjének választékát. Az egyik radikális lépésként „kitiltották" a kólát az iskolából.

Míg az ország számos iskolájában még csak tervezik a biobüfé beindítását, addig a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnáziumban már működik. Az iskola diákmozgalmának képviselői hetekkel ezelőtt állítottak össze egy kérdőívet a büfével kapcsolatban.

Ezen azt tudakolták a diákoktól, hogy miket változtatnának a kínálaton. A diákok az ötös skálán 3,6-es osztályzatot adtak az eddigi büfének. A tizenegyedik évfolyam kilencven százaléka válaszolt a kérdésekre, s közülük csupán alig egyötödük volt elégedett a kínálattal. A legtöbben a friss gyümölcsöket hiányolták, a kólát mindannyian kizárták a kínálati körből.

Az ötletbörzéken kialakult véleményekkel az iskola vezetése megkereste a büfé és az italautomata üzemeltetőjét, az igények alapján új szerződéseket kötöttek. Az intézmény alacsonyabb bérleti díjak fejében kérte az áruválaszték megváltoztatását. Ennek értelmében már a megállapodást követő héten az igények nagy része megvalósult. A büféből és az italautomatából is „száműzték" többek közt a kólát, kibővítették a százszázalékos gyümölcslevek választékát, valamint a zöldségek és gyümölcsök kínálata is kiszélesedett. Az eddig eltelt időszak visszajelzései alapján a diákok jól fogadták a változásokat, sőt, a statisztika szerint többen látogatják azóta a büfét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépéskényszerben a Karolina Kórház

Legutóbbi ülésén tárgyalta Mosonmagyaróvár képviselő-testülete a Karolina Kórház átvilágítása kapcsán hozandó rövid- és középtávú intézkedéseket. A testület határozatában a kórház vezetőségét utasította az intézkedési terv kidolgozására a költségvetési egyensúly érdekében. Az igazgató szerint az alacsony központi támogatás miatt lépéskényszerbe kerültek. Tovább olvasom