Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Szakterületének csúcsa a minisztériumi kinevezés

Mosonmagyaróvár - Januártól új ügyvezető irányítja a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-t, miután a jelenlegi igazgató, Láng István a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium víz- és környezeti kárelhárítási főosztályát vezeti a jövő évtől.
Két évvel ezelőtt határozott Mosonmagyaróvár képviselő-testülete az önkormányzati tulajdonú Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. ügyvezetői pályázatairól, miután a korábbi igazgató nyugdíjba vonult. A döntés értelmében 2005 decemberétől Láng István irányítja a céget, aki azt megelőzően tizenhat éven át vízügyi mérnökként dolgozott. Most azonban két év elteltével újabb változás lesz a VÜF irányításában, az ügyvezető januártól ugyanis a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium víz- és környezeti kárelhárítási főosztályát irányítja majd.

A minisztérium nyilvános pályázatot írt ki főosztályvezetői álláshelyei betöltésére. A víz- és környezeti kárelhárítási főosztály vezetésére adta be pályázatát a jelenlegi ügyvezető, aminek elnyeréséről a napokban kapta meg a hivatalos tájékoztatást. Láng István lapunk érdeklődésére elmondta: szakirányú végzettségének megfelelő ez a feladat, ami egyben szakterületének csúcsát is jelenti. A víz- és környezeti kárelhárítási főosztály irányítja az árvízvédelmi és vízrendezési koncepció, valamint stratégia meghatározását, az országos és térségi vízkár-elhárítási, vízrendezési programok és fejlesztési tervek kidolgozását, végrehajtását és értékelését.

Felügyeli a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok kezelésében lévő felszíni vizek, vízgazdálkodási rendszerek és védművek fenntartását, üzemelését, a rekonstrukciós feladatokat.

Feladata továbbá az árvízvédekezés országos irányítása, koordinálja a folyók, tavak állapotrögzítésének felmérését, irányítja az integrált folyógazdálkodási feladatok végzését a vízgyűjtő-gazdálkodás keretein belül, koordinálja és felügyeli a hajóút-kitűzési, a víziút-fenntartási tevékenységeket, felügyeli a természetes nagytavakon, többcélú tározókon a vízügyi intézkedési tervek végrehajtását, a part-, meder- és vízszint-szabályozási feladatokat, a partvonal-szabályozási teendőket, irányítja a környezeti kárelhárítási feladatok ellátását. A főosztályvezetői kinevezés hat évre szól.

Láng István elmondta: az önkormányzatnál hivatalosan bejelentette a változást, amit tudomásul vettek és megértették döntését. Az ügyvezető a hátralévő két hónap alatt törekszik arra, hogy a folyamatban lévő feladatokat befejezze, valamint utódjának korrekt módon, tiszta elszámolással tudja átadni a VÜF vezetését.

Sajnálja, ám megérti az ügyvezető döntését Szabó Miklós polgármester. Mint mondja, az elmúlt két év alatt elégedettek voltak Láng István munkájával. Működése alatt jelentős javulás történt a város közterületeinek állapotában és számos rendezvény kitalálásában és lebonyolításában is kivette részét az ügyvezető. Az idő rövidsége miatt rendkívüli testületi ülésen döntenek az igazgatói pályázat kiírásáról, majd a tervek szerint decemberben határoznak is az utód kinevezéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komplex tervek Ásványrárón

Ásványráró - Jachtkemping már működik, szálloda, étterem és kikötő létesülhetne még a befektetők… Tovább olvasom