Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Szakmák helyett szolgáltatások

Fodrász, kozmetikus és számítógép-kezelői szakképzéssel bővül a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola kínálata a következő tanévtől.
A mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola a közelmúltban azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, a következő tanévtől szakmai képzéseinek kínálatát fodrász, kozmetikus és számítógép-kezelő szakokkal bővítse. Minderre azért van szükség, mert a térségben egyre inkább romlik a tanulói érdeklődés az ipari jellegű szakmák iránt. Különösen a ruhaipar területén rohamosan csökken a beiskolázás.

Ezzel egy időben azonban növekszik a szolgáltató jellegű szakmák iránti kereslet. Az iskola szerint ez a várhatóan felépülő Máriafürdő és a Hegyeshalom–Bezenye térségében kialakuló szórakoztatócentrum működésének megindulásával még fokozódik.

Az új szakképzések az iskola csoport- és létszámait nem befolyásolnák döntően, hiszen a kevésbé keresett szakmák helyébe lépnének. Emellett a képzések gyakorlatorientáltak, azaz a fodrászok tanulmányi idejük hetven, a kozmetikusok hatvanöt százalékát a gyakorlóhelyen töltik. Így az iskola teremkapacitását kevésbé terhelik.

A számítógép-kezelői oktatást elsősorban az iskola számítástechnikai berendezéseinek szabad kapacitása indokolja. Négy jól felszerelt, internethálózattal kiépített teremmel rendelkezik, amiket szeretne célszerűen, az oktatási időn kívül is kihasználni. Ezzel egyrészt a felnőttek informatikaoktatás iránti igényét tudnák kielégíteni, másrészt az iskola bevételeit is tudnák növelni.

Az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén határozott az iskola képzési kínálatának bővítéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három év képviselői mérlege

Mosonmagyaróvár önkormányzata idei költségvetésében a Karolina Kórház fejlesztésére szánt keretből… Tovább olvasom