Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Szakemberlakásokat építettek

Mosonmagyaróvár - Összesen 415 millió forintból épített fel huszonöt szakemberlakást az önkormányzat a Mosonvár utcában. A költségek kilencven százalékát bérlakás-hitelprogram keretében felvett kölcsönből fedezték.
Mosonmagyaróvár önkormányzata még 2006-ban döntött arról, hogy a Sikeres Magyarországért Bérlakás Hitelprogram keretében építi fel a Mosonvár utcai ingatlanra megálmodott 25 lakásos szakemberházat. A tervezés már 2004 februárjában megindult, majd az engedélyezési eljárás lefolytatása után 2006 szeptemberében közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezőt.

A régészeti feltárást követően az építkezés 2006 novemberében indult, s idén áprilisban fejeződött be. Kiemelt szempont volt, hogy az új épület illeszkedjen a műemléki környezetbe, illetve hogy a lakások átlagos alapterülete 55 négyzetméter körüli legyen. Az épület alá mélyparkolót is terveztek, mivel húsz gépkocsi elhelyezése más helyen nem volt megoldható.

Két lépcsőházzal összesen huszonöt összkomfortos lakást építettek 415 millió forintért. Ennek finanszírozását 90 százalékban a bérlakás-hitelprogram biztosította, 10 százalékot pedig az önkormányzat saját forrásból fedezett.

A hitelt 25 éves futamidővel vette fel a város, a törlesztést a 3 éves türelmi idő leteltét követően jövő év júniusában kezdik.

Az önkormányzat az új épületben kívánja koncentrálni az önkormányzati szférában dolgozók részére bérbe adott lakásokat. Ezzel egyrészt elő szeretné segíteni a mosoni belváros rehabilitációját, másrészt a költségelvű lakbér jelentősebb forrást biztosít a hitel visszafizetéséhez is. A felszabaduló szakemberlakásokat az önkormányzat a vegyes tulajdonú épületek esetében értékesíti, az eladási tilalom alatt álló épületekben pedig önkormányzati bérlakásként hasznosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pyramiduna - újra fesztivál lesz Dunaremetén

Dunaremete - Ismét négynapos fesztivált rendeznek Dunaremetén augusztus közepén. Közel kétezer… Tovább olvasom