Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Szakemberek találkoztak

A kar jogelődjén végzett, már nyugdíjas vagy nyugdíj előtt álló agrárszakemberek számára szervezett találkozót a Kovács K. Zoltán Idősek Köre, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és az Óvári Gazdászok Szövetsége csütörtökön a helyi egyetemi karon.
Az eseményen Medgyasszay László, az Kovács K. Zoltán Idősek Köre elnöke köszöntőjét követően Schmidt Rezső dékán adott tájékoztatást az egyetemi kar helyzetéről és jövőképéről, majd Fazekas Imre elnök mutatta be az Óvári Gazdászok Szövetsége tevékenységét.
Az előadások sorát Mészáros József, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatója és Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára zárták, akik a hazai nyugdíjrendszer, illetve mezőgazdaság aktuális kérdéseiről adtak tájékoztatást a találkozón megjelent százötven résztvevőnek.

Kovács K. Zoltán életútjának ismertetését követően a rendezvény zárásaként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes emlékezett meg a hazai kereszténydemokrata mozgalom egyik újjászervezőjéről, egykori piarista diákról és óvári gazdászról.

Ezután avatták fel az egyetemi kar „B" épületének falán elhelyezett – a városban a második – Kovács K. Zoltán-emléktáblát, amely Lebó Ferenc szobrászművész alkotása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb durva baleset megyénkben: átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M1-esen! - fotók

Átszakította a szalagkorlátot egy Hegyeshalom felé tartó kamion az M1-es autópályán. A baleset a… Tovább olvasom