Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Szakadó vadásztársaságok

A Felső-szigetközi Vadászati Szövetséghez tartozó Öreg-Duna Vadásztársaság tagjai helybéli lakosok és szinte kivétel nélkül földtulajdonosok: az egyesület azonban nemrégiben több részre szakadt.

Közel tucatnyi – Püski környéki – tag kivált az egyesületből, s Agg-Duna társaság néven folytatta. Egy másik csoport létrehozta a dunaszigeti Vadászati Egyesületet.

A megmaradó Öreg-Dunánál mára taggyűlést hívtak össze: ezen az egyetlen napirendi pont – az előterjesztés szerint – a társaság kilépésének lehetősége a Felső-szigetközi Vadászati Szövetségből. Rigó Kálmán, az Öreg-Duna VT tagja elmondta: ˝Úgy sejtjük, ha megszavazzák az Öreg-Duna kilépését, több társammal együtt nem lehetünk tagjai a területen újonnan megalakult vadásztársaságoknak. Éppen mi maradhatnánk vadászati jog nélkül, akik végig a vadászati szövetség mellett álltunk˝ – sérelmezte. Makk Ferenc, az Öreg-Duna (és a dunaszigeti) társaság elnöke elmondta: ha a tagság jogszerűen megszavazza az Öreg-Duna kilépését a szövetségből, akkor a területen maradó dunaszigeti vadásztársaság tagságának kell döntenie Rigó Kálmánék felvételéről.

Olvasóink írták

 • 11. MSangel 2010. január 05. 19:15
  „"Kedves" új vadászok! Leteszik a vadászvizsgát, utána azt hiszik mindent megtehetnek az állatokkal. Gátlástalanul lövik ki őket, annyit amennyi éppen nekik tetszik, húsukat saját "célokra" felhasználják, eladják..stb. Barátság oldalakra felteszik szegény állatok képét, és még mellettük állva mosolyognak?! Ebben a világban már csak a pénz számít! És senki nem szól semmit!”
 • 10. KoPi 2010. január 02. 07:48
  „Atyagatya01
  Régen vala a feudális társadalom, amikor a vadászás joga a királyokat és nemeseket illette. Aztán jött az úgynevezett kapitalizmus, amikor az iparmágnások lődöztek az állatokra. Majd a kommunizmusban az elvtársak előjoga lett a trófeák gyűjtése. Napjainkban pedig a kommunisták örökségén meggazdagodott elvtársuraké a vadejtés lehetősége. Nincs szó itt semmiféle természetvédelemről. Csak a trófea és a dajdajozás számít. Lövés össze-vissza, gátlástalanul, eszem-iszom, berúgás, prostik a vadászházban, stb. Erről szól a történet és abban közös a múlttal, hogy a pórnép mindezt csak eltűrheti. Hát ez a vadászat: pénz, gazdagság, előjogok, egy törpe minoritás terrorja az erdő felett.”
 • 9. invektus 2010. január 01. 22:38
  „pancser EZ IGAZ !!!!!!!!!!”
 • 8. pancser 2010. január 01. 13:32
  „Vadászni rangot jelent bizonyos embercsoportokban. Dehogy is van szó itt környezetvédelemről. Kinek hány agancsa van a falon az a nagyobb ember. A környezet a legkevésbé sem számít, gyolgolhatnak a vadak vetést tehetnek tönkre erdőt, okozhatnak halált az utakon nem számít, csak néhány ember hiúsága számít. A vadászati törvényt is hasonszőrűek alkották hasonszőrűeknek. A vaddisznó veszélyesen túlszaporodott, érdekli ez a trófeára vadászó urak bármelyikét is? Egyáltalán nem, pedig ez hihetelen károkat okoz a természetben. Igen a koncon marakodnak, tenni senki nem akar, csak aratni és ez a lényeg. Csinálják, mi meg most szórakozunk! Atyagatya nagy vadász lehet, a macskánk is az!”
 • 7. Syracusa 2009. december 31. 19:58
  „Atyagatya01!
  Egy a lényeg a gatya mindig tiszta maradjon!”
 • 6. Syracusa 2009. december 31. 15:20
  „Atyagatya01!
  Próbálj másokat megetetni ezzel a propagandista szöveggel!
  Akinek nem ige ne vegye magára!”
 • 5. Atyagatya01 2009. december 31. 09:37
  „Syracusa!
  Sajnos még mindig sokan így fogják fel mint te!!Az irigység nem jó tanácsadó!
  Nehéz elhinned,hogy nagyon sok vadász szereti,óvja a természetet és a vadállományt?Nem azért vadász,hogy öljön,hanem mert ezen a beszűkült területeken szelektálni kell(a ragadozók hiánya miatt is) a vadállományt a megmaradottak egészségének megőrzése miatt is!Úgy látszik nagyon rossz tapasztalataid vannak,vagy a hozzá nem értés beszél belőled.”
 • 4. Diákcsemege 2009. december 30. 22:17
  „Sajnos a vadászat már rég nem arról szól, mint amiról akár 25, 30 évvel ezelőtt. Mert ugye az IGAZI VADÁSZ a legkorrektebb és legemberségesebb EMBER!”
 • 3. Syracusa 2009. december 30. 13:09
  „A sok daj-daj hoz kell a friss husika ugye ugye.”
 • 2. pancser 2009. december 30. 10:54
  „Ismerős névek, hadd hepajozzanak ezek a nagyfiúk, nem akármiről van szó, vadászni sikk aki nem vadászik az már nem is teljes értékű ember.”
 • 1. Syracusa 2009. december 29. 13:22
  „Sok az eszkimó és kevés a fóka!
  Megy a harc a koncért !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megértés és a hit összetartó ereje

Kimondani is sok, nemhogy megélni: a mosonmagyaróvári Wolf házaspár 65. házassági évfordulóját… Tovább olvasom