Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Szabó Miklós: ''Válságba került a házasságom''

Mosonmagyaróvár - A Kisalföld megkeresésére Szabó Miklós Mosonmagyaróvár MDF-es polgármestere korrekt módon nyilatkozott magánéletéről. Elmondta: házassága huszonnégy év után válságba került, el nem vált, de elköltözött otthonról, s külön háztartásban él. Döntése nem volt egyszerű, úgy érezte azonban, meg kell lépnie.
– Amióta polgármester, mennyiben változott meg az életritmusa?

– Azt szoktam mondani, a korábbi ciklus szanatórium volt a mostanihoz képest. A megyei közgyűlés alelnökeként nem hárultak rám olyan gondok, mint most polgármesterként.

– Azzal is számolt, hogy bármit tesz vagy nem tesz polgármesterként, az az utca érdeklődésének középpontjába kerül?

– Egy közszereplést vállaló embernek ezzel tisztában kell lennie.

– Azzal is szembenézett, hogy adott esetben a magánélete sem lesz többé titok?

– Ezt is bekalkuláltam, még akkor is, ha a magánéletemről nem szívesen nyilatkozom, hiszen minden ember igyekszik védeni a saját fészkét. Ugyanakkor azt is tudomásul kell vennem, hogy közszereplőként a sajtó érdeklődését sem kerülhetem meg, s ezzel elejét vehetem a mendemondáknak.

– Szimpatikus az, amit mond. Mosonmagyaróvár kisváros, a megye kis megye, az ország kis ország. Bizonyára önhöz is eljutottak a hírek, amelyek arról szólnak, hogy új kapcsolatban él.

– Egy idő óta nem élek közös háztartásban a feleségemmel. Ezt közösen megbeszéltük, s ebbe beavattuk a nagykorúvá vált gyermekeinket is. Őket továbbra is közösen taníttatjuk, s amiben lehet, továbbra is segítjük egymást, annak ellenére, hogy új kapcsolatban élek.

– Meggyőződésem, hogy nyilatkozata nem rontja imázsát, az őszinte elismerés többet ér egy politikus esetében, mintha handabandázna és mellébeszélne.

– Direktben szoktam fogalmazni, a véleményemet nem rejtem véka alá. Az igazmondás az egyetlen és célravezető út. A választók bizonyára nem azért választottak meg, hogy ilyen vagy olyan a magánéletem, s nem is ez alapján ítélik meg tevékenységemet, hanem a tetteim alapján.

– Válságba került a házasság szinte az egész világon, majdnem minden második felbomlik, s ez alól a politikusok sem kivételek.

– Sajnálatos és nem szerencsés, hogy ennyi házasság felbomlik. Abban én is hibáztam, hogy nagy vehemenciával vetettem magam a munkába, s kapcsolatápolásra kevesebb idő jutott. Félig azonban nem szeretek semmit sem csinálni.

– Mit gondol, házassága válsága a polgármesterség számlájára írható vagy ezt a hivatali elfoglaltsága csak felgyorsította?

– A politikusi leterheltség bizonyára összefügg vele, ennek azonban egyéb számos tényezője is van, amit utólag nem lesz haszontalan kielemeznem.

– Bajorországban egy Pauli nevezetű hölgy, akit Stoiber megbuktatójaként tartanak számon, még azt is felvetette, hogy hét évben limitálják a házasságok időtartamát, s ennek letelte után bárki jogkövetkezmények nélkül kiléphetne belőle. Mit szól ehhez?

– A hét év bizonyára abból fakad, hogy azt mondják: a házasságok hétévenként kerülnek válságba. Én ezt nem kötném időhöz, minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, ha előbbieket nem kezelik rendesen, válás lehet a vége.


Koloszár Tamás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a parlagfüves parcella

Mosonmagyaróvár - Jó eredménnyel zárult a nyáron meghirdetett parlagfű-mentesítési akció. A… Tovább olvasom