Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szabó Miklós: Minden ellenzéki javaslatot lesöpörnek

Kizárólag a kormányzó frakcióból érkező javaslatokat támogatja, az ellenzékieket pedig rendre lesöpri a gazdasági bizottság a képviselői keretek elosztásakor – állította Szabó Miklós a testület legutóbbi ülésén. A polgármester szerint csupán sértettségből és kiábrándultságból fakad a képviselő felvetése.
Napirend előtt rótta fel a polgármesternek Kopetti Tamás (Jobbik), hogy a Trianon-emléknapon veteránautó-felvonulást engedélyeztek a magyaróvári belvárosban. A képviselő szerint ezért az évforduló másnapján tudják csak a megemlékezést megtartani. Emiatt kérte a polgármestert, változtassa meg a veteránautó-felvonulás időpontját. Ugyancsak napirend előtt kifogásolta a jobbikos városatya, hogy művelődési központban zajló legókiállítás miatt elmaradt a néhány nappal ezelőttre tervezett dalos-táncos találkozó. Kopetti Tamás elmondta: idén második alkalommal rendezte volna meg ezt a programot a Margaréta Nyugdíjas Klub. Az előző rendezvény tapasztalatai alapján tudni lehetett, hogy a résztvevők nem férnek majd el a színházteremben, így az aulára is szükség lesz. A szervezők három nappal a rendezvény előtt szembesültek azzal, hogy az aulát más célra adta ki az intézmény, így le kellett mondani a találkozót.

Nagy István polgármester elmondta: beszélt már az érintettekkel az ügyről, ennek során a szervező nyugdíjasklub vezetője elismerte, hogy előzetesen elmulasztották az aula lefoglalását. Ennek ellenére mindkét fél számára tanulságokkal szolgál ez az eset. Megegyeztek továbbá abban, hogy egy későbbi időpontban lebonyolítják a rendezvényt.

A másik felvetésről a polgármester elmondta: minden évben, így idén is civil kezdeményezésre zajlik a Trianon-megemlékezés. Ugyancsak hagyomány, hogy vasárnap szervezik az eseményt, amin így többen tudnak részt venni. Ez történt idén is, az csupán szerencsétlen egybeesés, hogy éppen az évfordulón tartják a veteránautó-felvonulást. A polgármester szerint mindez senkit sem akadályoz meg abban, hogy a Trianon-keresztnél megemlékezzen az évfordulóról.

Szabó Miklós (MPKE) a képviselői keretek elosztása miatt szólt napirend előtt. Elmondta: az összegek felhasználásáról a képviselők – köztük a listások is – javaslata alapján a gazdasági bizottság dönt. Az eredeti elképzelés szerint így biztosított, hogy a testület bármely tagjának javaslatát támogathatják. Március végéig összesen 82 ilyen javaslat érkezett, ebből 76 a Fidesz-frakciótól, hat pedig ellenzéki képviselőktől. Végül a 76 fideszes ajánlást támogatták, míg a hat ellenzékit lesöpörték – fogalmazott Szabó Miklós. A képviselő demokráciafelfogásból elégtelenre minősítette a kormányzó frakciót. Hozzátette: eszerint a polgármester felhívásában, miszerint fogalmazzuk meg együtt Mosonmagyaróvárt, csak a retorika szintjén van jelen, hogy mindenkire szükség van.

Nagy István szerint sértettségből és kiábrándultságból fakad a képviselő felvetése. Emlékeztetett arra, hogy amikor Szabó Miklós ült a polgármesteri székben, ugyanezeket a kérdéseket kapta ellenzéki oldalról. A polgármester hangsúlyozta: az összevont képviselői keretek felhasználásáról a gazdasági bizottság dönt, amiben az ellenzék is képviselteti magát. Ennél demokratikusabban nem lehet felosztani a pénzt.

(A tanácskozás további témáiról hamarosan olvashatnak.)

Olvasóink írták

 • 15. RickCartman 2011. június 03. 19:42
  „így legalább egy normális van közöttük”
 • 14. pancser 2011. június 03. 16:38
  „A kétharmad az kétharmad, MPK vagy a fene tudja milyen egyesület szavazata között van különbség. A SZ.B. egyesülete a haverokat képviselte és csak a választási rendszer visszásságának köszönheti, hogy képviselő lett belőle.”
 • 13. Griffin 2011. június 03. 12:06
  „12.
  "kisebbség": ja, mert kétharmad, mi? ne röhögtessél már!”
 • 12. pancser 2011. június 02. 09:29
  „11! Maroknyi sértődött kisebbség! Nem kellettetek a trükközés ellenére sem.”
 • 11. Olajos 2011. május 30. 18:35
  „"Tanácsom: szépen csendben maradni, keveset, de szépet mondani"
  magyarul: Pofád lapos puttáná!!! Pancser! Ne legyél már gyerekes! Olyan vagy mint valami óvodás!
  :D :D :D
  RickCartman!!! Én veled vagyok!!! :D”
 • 10. embertelen 2011. május 30. 09:05
  „Persze, hogy mindent lesöpör a fidesz az asztalról, mert a fidesz egy nagyképű, öntelt bagázs, élén az embertelenül öntelt Orbánnal. Erről szól az egész, nem pedig a javaslatok tartalmáról!”
 • 9. RickCartman 2011. május 29. 22:38
  „egyetértek”
 • 8. Muaddib 2011. május 29. 14:47
  „7. RickCartman 2011.05.28. 23:58
  "Tanácsom: szépen csendben maradni, keveset, de szépet mondani"

  Kedves Rick Ezt a tanácsot javaslom, hogy ön is fogadja meg!
  Na látja a keresztnév használata, nem feltétlen letegezés, ahogy a pancser sem tette, keresztnév használatával lehet ugyanúgy távolságot tartani akár önözéssel akár magázással.”
 • 7. RickCartman 2011. május 28. 23:58
  „1-5: ´Tanácsom: szépen csendben maradni, keveset, de szépet mondani."
  Erre gondoltam.
  "Miklós! Súlyos hibát követtél el" Úgy látom, tegező viszonyban vagytok. Talán mondanád meg neki.Bátran.Ahogyan itt a kommentekben szoktad.”
 • 6. Abrafax 2011. május 28. 23:17
  „Sértettségből és kiábrándultságból?
  Vagy inkább számításból! Volt polgármesterként valamennyi képviselő egész éves keretét felajánlani egyetlen projektre, amit központilag és pályázati úton szokás finanszírozni, és utána megsértődni, mert visszadobták - ez nem lehet véletlen. (Híreim szerint ugyanis ez a casus belli).”
 • 5. pancser 2011. május 28. 21:01
  „4! Ebben igazad van, akié a kormányzati felelősség azoknak az ötletei kerülnek megvalósításra. Ez így van mindenütt, minden demokráciában. Ezért mondta helyesen a polgármester, amit mondott.”
 • 4. dorombolok 2011. május 28. 19:40
  „Miért lenne a Móvári fityeszes többség más mint a parlamenti. Ez a norma.Egy csecsből szopnak!”
 • 3. pancser 2011. május 28. 19:17
  „2-hoz! Mire tetszettél gondolni, a ministálásra, vagy el akarsz hallgattatni, mint bérelt helyű értelmiségi aki nem bírja elviselni, ha valakinek más a véleménye? A barátodat rossz tanácsokkal láttátok el ezért csinál magából .......t.”
 • 2. RickCartman 2011. május 28. 17:55
  „tanácsodat akár magadon is kezdhetnéd kipróbálni”
 • 1. pancser 2011. május 28. 10:09
  „Miklós! Súlyos hibát követtél el amikor nem szervezted meg a tisztességes visszavonulás útját. Régi mondás nem ministrálok ott ahol eddig miséztem. Magadra vess, eljátszottál több lehetőséget is, most viszont egy sértett hatalmát vesztett ember nyafogásának tűnik minden kritikád. Lelépni méltósággal kell, nem így, mert a következő választásokra, már reményed sem lesz a város dolgaiba beleszólni. Tanácsadói lehetnek az embernek, de a bőrét saját maga viszi a vásárra. Tanácsom: szépen csendben maradni, keveset, de szépet mondani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencvenmilliós bölcsődefejlesztés Mosonmagyaróváron

Mintegy kilencvenmillió forintból bővítették az egyik mosonmagyaróvári bölcsődét - közölte az… Tovább olvasom