Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Szabadságpénz csak járulékfizetéssel

Jánossomorja - Diákmunka után miért nem jár szabadság vagy szabadságpénz? – ezzel a kérdéssel kereste meg szerkesztőségünket egy jánossomorjai édesapa, akinek kiskorú fia a szünidő alatt 52 napot dolgozott egy helyi cégnél. Takács Tibor, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének alelnöke világosított fel a lehetőségekről.
Az utóbbi időben többször is lehetett arról olvasni, hogy a diákmunka esetén is jár szabadság vagy azt részarányosan pénzben is meg lehet téríteni. Ez ügyben segítségünket kérte egy jánossomorjai édesapa, akinek fia a szünidő alatt több mint két hónapig munkát vállalt egy helyi cégnél. – Azt olvastam és hallottam, hogy diákok is jogosultak szabadságolásra a letöltött munka arányában, ha erre nincs mód, úgy pénzben kell kifizetni a diákmunkásnak a ki nem vett szabadságot, sőt, a fizetett ünnepekre is újabb juttatás jár. A fiam iskolaszövetkezeten keresztül dolgozott 52 napot a szünidőben. Úgy érzem, becsapták, akárcsak több társát, mert azt mondták, nem jogosult szabadságpénzre – panaszolta a szülő, aki számításokat is végzett, mennyivel tartozik a munkát adó vállalkozás.

A felvetéssel megkerestük Takács Tibort, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének alelnökét, aki részletezte a lehetőségeket.

– Az a diák, aki dolgozni szeretne, dönthet arról, hogy egy iskolaszövetkezet által tagi jogviszonyban vagy inkább munkaviszonyban vállal munkát. Az iskolaszövetkezet nappali tagozatos tanulója, hallgatója nem minősül biztosítottnak, így tőle sem nyugdíj-, sem egészségbiztosítási, egyéni járulékot, sem munkavállalói járulékot nem kell levonni, viszont a tagi jogviszonyra tekintettel nem jogosult szabadságra, szabadságpénzre. Akit viszont munkaviszonyban foglalkoztatnak, annak béréből 17 százalékos járulékot vonnak le, de jogosult lesz szabadságra, szabadságpénzre is – szögezte le az alelnök, aki hozzátette: a diák mindenképp előnyösebben jár, ha egy iskolaszövetkezet által, tagi viszonyban áll munkába.

Így ha mondjuk munkaviszonyban egy hallgató két hónapot dolgozik százezer forintért, négy nap szabadságra vagy tízezer forint szabadságpénzre jogosult, viszont béréből levonják a 17 százalékos járulékot, azaz tizenhétezer forintot. Ha viszont iskolaszövetkezeten keresztül, tagi jogviszonyban alkalmazzák, csupán a 500–1000 forint szövetkezeti részjegyet kell kifizetnie, amit egyébként kilépéskor visszakap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sok betelepülő miatt eggyel több első osztály indul

Mosonmagyaróvár - Óvodába hatvanhárommal több kisgyerek iratkozott be, mint tavaly, az első osztályt… Tovább olvasom