Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Szabadlábon a paphalál gyanúsítottja

Kiszabadult Sz. Ferenc, aki a halászi plébános ügyének egyik gyanúsítottjaként tavaly július óta előzetes letartóztatásban volt. A mosonmagyaróvári főügyész szerint nem volt ok a hosszabbításra, a városi rendőrkapitány pedig azt nyilatkozta, új szálon folytatják a nyomozást a férfi és társa ellen.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 2003. július 2-án rendelt el nyomozást a halászi atya drámai halála kapcsán a plébániáról eltűnt milliók sorsának tisztázása érdekében. Mint ismert, Papp József plébános önkezével vetett véget életének, mert más kiutat nem talált a problémáiból. A problémát pedig vélhetően az okozta, hogy két férfi, a kapuvári P. Zoltán és Sz. Ferenc milliókat csalt ki tőle. Az előbbi részletes beismerő vallomást is tett nem sokkal a tragédia után, Sz. Ferenc viszont végig tagadta, hogy köze lett volna a zsarolásnak indult, végül csalássá minősített bűntetthez. A rendőrség Sz. Ferencet ennek ellenére tavaly júliusban őrizetbe vette, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását is. P. Zoltánnál azért nem volt erre szükség, mert egy másik csalás miatt a megyei bíróság egyébként is börtönbüntetésre ítélte, ennek hátralévő hónapjait most is tölti.

Sz. Ferenc a Kisalföld 2003. november 25-i számában („Várom az ellenem szóló bizonyítékokat") azt mondta, a rendőrség július óta nem hallgatta ki a börtönben. Bár akkor magabiztosnak tűnt, mondván, ellene nincsenek közvetlen bizonyítékok, mégsem hitte, hogy a februári határidő lejárta után kiengedik a börtönből. Egyszer ugyanis már meghosszabbították az előzetes letartóztatását, Horváth Csaba alezredes, mosonmagyaróvári kapitányságvezető pedig szintén a Kisalföldnek adott korábbi interjújában azt mondta: több tanú is igazolta, hogy Sz. Ferenc járt Halásziban a pap halála előtti napon, s föltehetően ekkor vette át az atya által kölcsönkért két és fél millió forintot.
Sz. Ferenc tegnap mégis elhagyhatta a győri börtönt. „Nem volt ok a további fogva tartásra és az előzetes letartóztatás meghosszabbítására" – mondta a mosonmagyaróvári főügyész.

Kérdésünkre, hogy vádalku áll-e Sz. Ferenc szabadulásának hátterében, Horváth Csaba azt felelte, nem, de ha ez állna, akkor nem is beszélhetne róla, hiszen az államtitkot képez. Arra pedig, hogy kihallgatják-e még a Kapuvárra vélhetően visszatérő Sz. Ferencet, röviden azt mondta: „Persze."

Kapcsolódó cikkek:

Az atya a halálba menekült (2003-06-29) >>
Keresik a plébános zsarolóját (2003-07-02) >>
Ki fenyegette a plébánost? (2003-06-30) >>
Kételyek a halászi atya halála körül (2003-10-16) >>
Plébánoshalál: zsarolás vagy csalás (2003-07-12) >>
Több százan búcsúztak az atyától (2003-07-12) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a kulturális híd

Kisbodak régóta tervezi, hogy a szomszédos országok hasonló nagyságú és lélekszámú települései… Tovább olvasom