Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szabadidős nyári tábor hetente

A Mosonmagyaróvári Gyermekjóléti Szolgálat az önkormányzat segítségével nyári napközis tábort szervezett a Flesch Károly Kulturális Központban.
A szabadidős táborral a szervezők célja az volt, hogy a részt vevő gyerekek hasznosan töltsék a vakációt, mégis élményekhez jussanak és kipihenjék a tanév fáradalmait. lsősorban szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveződött a program, de nagy segítséget nyújt minden szülőnek, akik számára gondot okoz a nyári felügyelet.
Június végétől augusztus közepéig heti turnusokban várják a gyerekeket. Akad, aki csak egy-egy hétig élvezi a tábor nyújtotta lehetőségeket, de olyan nebuló is van, aki tovább marad.

Az első héten több mint ötven kisdiák volt a tábor vendége, az eddigi turnusok általában negyven fővel működtek – mondta el a Kisalföldnek Király Csabáné, az önkormányzat koordinátora. A program rendkívül népszerű, még most is fogadnak pótjelentkezőket. A gyermekek felügyeletéről és a programok lebonyolításáról pedagógusok gondoskodnak, akiknek a munkáját főiskolai hallgatók is segítik. A táborban dolgozó pedagógusok önkéntes alapon jelentkeztek a nyári munkára.

A programok nagyon sokszínűek, a gyermekjóléti szolgálat munkatársai hetente egyeztetik a felügyelő pedagógusokkal a kínálatot.
A résztvevők kirándulnak, uszodába járnak, kézműveskednek és az egészségmegőrzés témakörében is szerveznek számukra programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra víz csillog a mederben

A Kálnoki-Duna-ág rehabilitációjának első üteme befejeződött, a műszaki átadás megtörtént. A… Tovább olvasom