Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Szabadidőpark a laktanya helyén

Bezenye - Egy ingatlanhasznosító és befektetőtársaság lett a bezenyei laktanyapályázat nyertese: áfa nélkül 180 milliót fizetnek érte az önkormányzatnak. A környezetvédelmi hatásvizsgálatoktól függően szabadidőparkot hoznának létre.

A bezenyei önkormányzat még tavaly nyáron vehette hivatalosan is birtokba a bezenye–papréti lokátorállomást. A kormány hosszas helyi lobbizás után 2006 tavaszán döntött úgy: bár az ÁPV Zrt. korábban az objektumot értékesítésre jelölte ki, mégis az önkormányzat igényét figyelembe véve ingyen odaadja Bezenyének a laktanyát.

Az akkori polgármester, Schmatovich Mátyás a Kisalföldnek úgy nyilatkozott (2006. július 15.): „Az önkormányzat az ingatlant nem adja el, hanem megpróbálja hosszú távon hasznosítani, munkahelyeket teremteni.

Ehhez partnerként mutatkozik a tervezett Euro Vegas egyik beruházója, akivel már tárgyalunk a megállapodás részleteiről. Az elképzelések szerint a kaszinóváros építéséhez kapcsolódó termelőüzemet hoznak létre a laktanyából."

Objektum: Száznyolcvanmilliót fizetnek érte, s szabadidőparkot alakítanának ki a létesítményből.


Most azonban úgy tűnik: a kaszinóváros megálmodói nem juthatnak hozzá a létesítményhez. Az őszi önkormányzati választás és a polgármesterváltás után ugyanis új helyzet alakult ki a laktanyával kapcsolatban is. A képviselő-testület idén októberben úgy határozott, hogy a laktanya hasznosítására zártkörű pályázatot ír ki. A lehetséges beruházók egyike visszalépett, majd végül a pályázat nyertese egy ingatlanhasznosító-befektető társaság lett. Ajánlatuk szerint a vételár 180 millió forint lett áfa nélkül, melyből öt százalék (9 millió forint) volt a foglaló. A vevő négy részletben fizeti ki a vételárat 2008 végéig, s a teljes összeg kifizetéséig nem kerül a tulajdonába az ingatlan.

A beruházók azt ígérték: a jövőbeni munkák során – hasonló ajánlat esetén – a helyi vállalkozókat részesítik előnyben, s helyi munkaerőt is foglalkoztatnának.

Jelenleg is környezetvédelmi hatástanulmány folyik a területen. A beruházó szerint ennek eredménye lehet a döntő az elképzeléseket illetően. Most úgy tűnik, egy szabadidőpark létesítésére lenne lehetőség, ennek van a „legkisebb környezetvédelmi kockázata".

Bár a pályázat győzteséről már határoztak, a végleges szerződés szövegét még pontosítják, s a következő hetekben írhatják alá a kontraktust.

Olvasóink írták

 • 5. modella 2008. november 06. 14:12
  „Megmondaná nekem valaki,hogy mikor adják át a Korházzal szemben épülö inter spárt?”
 • 4. Lakos 2007. december 18. 09:54
  „Tök jó! Lesz Disneyland Óvár mellett??? Már csak azt kéne tudni, hogyan jutunk ki oda. Normális út, tudni illik nincs, és az autópálya is jó messze van. Busz sem jár arra... Gondolom a beruházó épít majd 8 km-es hat sávos autópálya szakaszt ami direkt oda vezet? Szerintem lesz egy fekve-nyomó pad meg egy bicikli azt "nesze paraszt" szabadidő park... És lett egy jó nagy telkük olcsón... Munkahelyek meg sehol... A telket is csak 2008 végére fizetik ki... addig nem is lesz a beruházóé így nem is fog építeni semmit... talán majd 2459 körül nyílik valami... De előbb fürdünk Mária Fürdőn!”
 • 3. zenelady 2007. december 17. 19:29
  „Legalább ne legyünk kerékkötői. Volt, amelyiknek volt reális alapja. Nem az ittenieken múlott minden. Majd meglátjuk, mi lesz. Még akár csoda is történhet...”
 • 2. Béla 2007. december 17. 19:26
  „Szegény vállalkozó... Mennyi betont meg szántóföldet vásárolt ennyi pénzért...”
 • 1. Sanya 2007. december 17. 13:49
  „... Aha, meg lesz Mária Fürdő, meg Las Vegas, meg Üveggyár, meg Ipari-park, meg Logisztikai központ, meg Kutató központ meg több ezer munkahely, meg még egy Ipari-park meg Interspar és o sok-sok külföldi cég... Ekkor felébredtem és a bilibe lógott a kezem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi `zöldveszély` a rehabilitációban

Mosoni-Duna, Szigetköz - „A Mosoni-Duna és Szigetköz-pályázatok támogatására a kormányzati… Tovább olvasom