Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szabadidőlovasok halászi hétvégéje

A hirtelen jött felhőszakadás sem szegte kedvüket a hétvégén Halászin megrendezett Szigetköz Lovastalálkozó résztvevőinek. A felázott pályán a lovasok végül saját lábukon teljesítették a távot.
Versenyzők és bemutatózók: Csaknem nyolcvanan érkeztek az ország minden részéről és Szlovákiából is, gyerekek és felnőttek, hölgyek és urak.
Mintegy nyolcvan szabadidőlovas érkezett az ország minden tájáról, sőt, még Szlovákiából is a hétvégén Halászira a Babosmajorba, az idén negyedik alkalommal megrendezett Szigetköz Lovastalálkozóra. A Halászi Hagyományőrző Egyesület szervezte rendezvényre a résztvevők többsége már péntek délután letáborozott, hogy a szombati westernnap versenyeinek kipihenten vágjanak neki. Délelőtt a trailpályán elhelyezett gátakkal birkóztak meg a versenyzők, ami a marhákat terelő lovas mindennapos akadályát szimbolizálta.

Ezt követte délután a szlalomverseny, amit nem mindenkinek sikerült teljesítenie az időközben megérkezett vihar miatt. A felhőszakadás azonban nem mindenkit riasztott el a lovaglástól, néhányan kihasználva a frissítő záport, lovukkal megmártóztak a Mosoni-Dunában. A több mint félórás heves esőzés teljesen tönkretette a szlalompályát, így a felázott terepen nem lehetett folytatni a versenyt. Ám ekkor a rendezvény egyetlen „indián" résztvevője fejében megfogant az ötlet: miszerint a versenyzők ló nélkül is teljesíthetik a távot. Az elgondolásnak perceken belül számos követője akadt, így a lovasok saját lábukon vágtattak végig a pályán. A rendhagyó szlalomverseny aztán kis idő után átment iszapbirkózásba.

A vasárnapi programban a hagyományőrző kulturális rendezvényeké volt a főszerep. Helyi és környékbeli népdal- és néptánccsoportok léptek fel, volt ló- és lovasszépségverseny, íjászat, kézműves-foglalkozás, valamint látványos bemutató keretében egy huszáresküvőt adott elő a töki Huszár Hagyományőrző Egyesület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartósan átmeneti helyzet

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter tegnap a Szigetközbe látogatott. Ígéretet… Tovább olvasom