Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Sürgősségi: sokan még a régi helyén keresik

Harmadik hete működik átmeneti helyén, a rendelőintézet földszintjén a Karolina Kórház sürgősségi ellátóhelye, traumatológiai ambulanciája. Azóta is sokan keresik a régi helyén.
A kórházi rész ideiglenes átköltöztetésére azért volt szükség, mert az eddigi helyén elkezdődött az új sürgősségi osztály kialakítása. (Előzmények: Kisalföld, 2014. június 14.) Bár a kórházban több helyen is táblák, nyilak jelzik a sürgősségi új, ideiglenes helyét, még az átköltözés után hetekkel is sokan a megszokott – hűlt – helyén keresik.

„A szükséges átalakításokkal orvosi szempontból közel optimális ellátási feltételeket hoztak létre" – mondja dr. Bertalan István főigazgató. A rendelőintézet földszintjén addig működő szakrendelések mindegyikét elköltöztették, csupán a kartonozó maradt az eredeti helyén. Mindez átalakításokkal is járt, hiszen a szakembereknek a sürgősségi ideiglenes helyére kellett telepíteniük az orvosi gázokat, különböző gépeket, kisműtétekhez, sebellátáshoz szükséges eszközöket, a sokktalanító műszereit, illetve a gipszelő berendezéseit."

Dr. Bertalan István hozzátette: az átköltöztetés néhány óra alatt, zökkenőmentesen lezajlott. Az új helyen a feltételek adottak, ám némi nehézséget jelent, hogy az áttelepítéssel a betegutakat is át kellett szervezni a korábban is zsúfolt szakrendelő területére. Így a zsúfoltság időszakosan tovább növekedett. A még megoldandó ügyek közül a főigazgató kiemelte, hogy az udvar felőli rámpa burkolata helyenként egyenetlen, emiatt a betegszállítás kissé nehézkes. A kórházvezetés a hibák kijavítását már megrendelte a városüzemeltetéstől, az ígéretek szerint ez a héten meg is valósul.

Átmenetileg a rendelőintézet földszintjén működik a sürgősségi. Az új helyen minden feltétel adott.
Átmenetileg a rendelőintézet földszintjén működik a sürgősségi. Az új helyen minden feltétel adott.


A mentők a sürgős esetekkel a rendelőintézet gyógyszertári bejáratán át, a Kórház utca felől közlekednek. Sajnos gyakorta állják el ezt az útvonalat parkoló autók, ami nagyban nehezíti a mentők munkáját. Éppen ezért az elkövetkezendő időszakban a rendőrség többször ellenőrzi az itt tilosban várakozó járműveket.

A főigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy ügyeleti időben a rendelőintézetben lévő sürgősségi kizárólag a portán keresztül, a kórház udvara felől közelíthető meg. Hozzátette: noha számos tábla segíti a betegeket az eligazodásban, ennek ellenére még sokan próbálkoznak a régi helyre bejutni a lezárt ajtókon keresztül.

A szakrendelések is költöztek
A sürgősségi áthelyezésével az eddig a rendelőintézet földszintjén működött szakrendelések is más helyre költöztek. Így például a meglehetősen nagy forgalmú kardiológiai szakrendelés a kórház „C" épülete – az udvari régi épület – földszintjén működik. Az érintett szakrendelésekre érkezőknek célszerű előzetesen tájékozódni telefonon vagy a kórház internetes oldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámú sárkányhajós

Minden eddiginél több, kilencvenkét sárkányhajós csapat versenyez tizenegy kategóriában a hétvégi… Tovább olvasom