Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Súlyosan sérültek a biciklisek

Hiába a számos felhívás és figyelmeztetés, továbbra is kimagaslóan sok biciklisbaleset történik a környéken. A minap két kerékpárost gázoltak el, mindketten súlyosan sérültek.
A Kossuth Lajos utcán biciklizett egy férfi, amikor a Hanság utcához érve balra akart bekanyarodni. Ám – a vizsgálat eddigi adatai szerint – ezt szabálytalanul tette. Először lehúzódott jobbra, megvárta, amíg a mögötte jövő autó elhalad mellette, majd rögtön áttekert az úton. Ám a szemből érkező Suzuki már nem tudott megállni, így elütötte a biciklist, aki az ütközéstől felcsapódott a szélvédőre. A férfi a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett.

Ugyancsak súlyosan sérült az az asszony, akit Várbalogon ütött el egy Opel. A kocsi a parkolóból tolatott ki, ám sofőrje figyelmetlen volt, így a hátuljával elütötte a biciklist.

Az utóbbi időben számos hasonló kerékpáros-gázolás történt Mosonmagyaróváron és a környék útjain. Sokszor a biciklisek vétlenek voltak ugyan a balesetben, ám nagyobb körültekintéssel elkerülhető lett volna a baj. Éppen ezért a rendőrség továbbra is nagyobb odafigyelésre és óvatosságra inti a kerékpárosokat, autósokat, gyalogosokat egyaránt.

A további balesetek meg- előzése érdekében – a Kisalföld segítségével – a közlekedés veszélyeire felhívó kiadványt is készített a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság (Szórólapon a közlekedés veszélyei – Kisalföld, 2015. június 17.). A tájékoztató füzetet az elkövetkezendő időszakban is osztogatják majd a város forgalmasabb pontjain és a nagyobb rendezvényeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közönség a Szorgos méheket díjazta

Egy hónapig tanultak a méhekről, azok fontosságáról a mosonmagyaróvári Haller-iskola 1. a osztályosai, miután az Apró kezek, csodakertek városi gyermek kertépítő versenyen elkészítették Szorgos méhek nevű összeállításukat. Tovább olvasom