Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Súlyos titok után nyomoztak a fiatalok

Évszázadok óta konfliktus húzódik Mosonszentmiklós és Lébény között. A civódások középpontjában mindig egy kérdés állt: Ki a csuszkó? A rejtély megoldására fiatalok dokumentumfilmet forgattak, helyiek közreműködésével.
Fiatalok hívták életre az Azbesztkacsa Zrt. nevű „vállalkozás féleséget". Baranyai Barna, Deák Noémi, Péter Polla, Szűcs Viola, Homlok Bertalan és Vlasich Máté egytől egyig a Győri Nemzeti Színház Stúdiójának tagjai.

Hamar rájöttünk, hogy jól kijövünk egymással, fekszenek a poénjaink és nagyon szeretjük szórakoztatni az embereket. Így találtuk ki az AK Zrt-t. A nevének semmi értelme, vagy jelentése nincs, szerintünk vicces. Megtetszett és ez lett a neve – kezdte Baranyai Barna. Már korábban is próbálkoztam neten keresztül megvalósítani az ötleteim, kiélni a kreativitásom, de valahogy most érzem úgy, hogy erre tényleg lehetőségem adódott. Elkezdtünk videókat forgatni, persze nem profi szinten. Ám itt most nem is arra volt szükség.

Mivel én is mosonszentmiklósi vagyok, kicsi koromtól kezdve hallottam ezt a szót, hogy csuszkók. Csak éppen valahogy az eredete volt homályos és az, hogy vajon akkor melyik faluban élők az igazi csuszkók?! Ennek igyekeztünk utánajárni a társaimmal és összehoztunk egy vicces, de informatív videót. Direkt tettünk bele olyan részeket, amely egy kicsit bemutatja a két települést is – jelentette ki Barna.Senkit nem akartunk megbántani a videóval és szerintem nem is lehet senkinek problémája a feldolgozással. Igyekeztünk nem állást foglalni akkor sem, amikor a szövegkönyvet írtuk, Homlok Berci barátommal. Aki végignézi a dokumentumfilmet, láthatja: nem tettük igazságot, mert egyrészt szerintem tényleg nem lehet, másrészt nem is ez volt a cél. Mi csak szerettünk volna egy olyan anyagot leforgatni, ami sokakat érdekelhet, tudnak rajta jókat nevetni és még kulturális értéke is van. Szerintem ez sikerült.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiának is képzünk kőművest

Bár vonzó a fiatalok számára az osztrák bérszínvonal, nem mindenki gondolkodik külföldi munkavállalásban. Ugyanakkor Ausztria mellett Szlovákia is célország lett. Tovább olvasom