Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Startra kész a benzinkút Héderváron

A használatbavételi engedély, majd a működési engedély megszerzését követően Héderváron várhatóan a hónap végétől fogadhatja a gépkocsikat a korábbi, lebontott helyén épült új benzinkút.
2003-ban zárt be a benzinkút Héderváron, az épületet 2005-ben bontották le. A helyiek, sőt, a szigetköziek örömére ismét lesz töltőállomása a községnek és a környékbelieknek: a régi helyén nyáron újat emeltek.

– Jelenleg a használatbavételi engedélyre várunk. Amint ezt megkaptuk, működési engedélyért kell folyamodnunk. Terveink szerint még októberben megnyílhat a benzinkút – tájékoztatta a Kisalföldet Földi Tibor hálózatfejlesztő. Elmondta: nyáron megépült a kiszolgálóépület mintegy hatvan négyzetméteres eladótérrel. A töltőállomáson három kiszolgálószigetet alakítottak ki, így egyszerre négy személyautó és két teherautó tud majd tankolni. Kialakítottak szervizszigetet is, ahol a keréknyomást lehet beállítani, porszívó- és vízvételi lehetőség is lesz és kézi autómosót is használhatnak majd a benzinkútra betérő vendégek. Gázolajat, E95-ös benzint és E85-ös bioetanolt lehet majd tankolni a töltőállomáson, illetve a későbbiekben autógáz is kapható lesz.

mbertől várhatóan már tankolhatunk a Szigetköz szívében, Héderváron.
Novembertől várhatóan már tankolhatunk a Szigetköz szívében, Héderváron.


– Arra számítunk, hogy van igény erre a benzinkútra és jó forgalma lesz, hiszen legközelebb töltőhelyet Győr, Mosonmagyaróvár mellett Mosonszentmiklóson lehet találni – tette hozzá a hálózatfejlesztő.

– Kilenc év után szép előrelépés, hogy településünkön a magyar piac egy kiemelkedő szolgáltatója jelenik meg – veszi át a szót Juhász József polgármester. A településvezető arra emlékeztetett, hogy már több mint négy éve egyeztetett a föld tulajdonosával arról, mi a szándéka a területtel. Két éve már megfogalmazódott a konkrét terv, az építési engedély megszerzésétől kezdve mára lassan a finisbe ér a beruházás.
A falu Ásványráró felé eső útja mellett emelt benzinkút üzemeltetője egy helyi vállalkozó (a korábbi töltőállomáson dolgozott), aki további hat munkatársat foglalkoztat majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogás: Két embercsempész és húsz migráns egy nap alatt

Csupán két óra eltéréssel tartóztatták fel csütörtök délután a mosonmagyaróvári határrendészek és a… Tovább olvasom