Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Stabil pilléreken Lipót jövője

˝Lipót jövőjét az elmúlt években stabil, szinte rendíthetetlen pillérekre helyeztük˝ – állítja a polgármester. Jövőre a helyi Barátság liget közparkká alakul, az iskola udvarán sportpályát, mellette sportparkot hoznak létre.

„Az idei év embert próbáló volt településünk életében. Úgy tűnik, hogy a korábban elindított beruházásaink helytállnak, jól működnek, pénzt hoznak a településnek" – kezdte Tóth József Péter polgármester. „Az önkormányzat által kialakított parkoló pénzt termel immáron negyedik éve. A labdarúgócentrum egyfelől nagy reklám a falunak, másfelől a bérbeadási díjakból gazdagodik a település. Talán a legnagyobb öröm számunkra az iskola stabilizálódása. Szeptembertől újabb, az eddig legnépesebb osztály kezdte meg tanulmányait. Négyes beruházásban Dunaremetével, Bőssel és Nagyszombat megye önkormányzatával kompjáratot létesítettünk Szigetköz és Csallóköz között.

Óriási dolog ez, és hatalmas feladat lesz a vállalkozónak a kompjárat üzemeltetése. Talán nem hangzik fellengzősen, de Lipót jövőjét az elmúlt években stabil, szinte rendíthetetlen pillérekre helyeztük" – jelentette ki a polgármester.

Úgy folytatta: „A település adóerő-képessége, a község üzemeltetéséből befolyt bevételek bizakodóvá tehetik a képviselőtársaimat és a falu összes lakóját, hogy további fejlesztések indulnak be településünkön. A Barátság liget színpompás közparkká alakul a falu közepén. Nyáron kezdődik az iskolaudvaron a sportpálya kialakítása, mellette fitneszeszközökből álló sportparkot hozhatunk létre állami támogatással. A Hédervár és Lipót közti kerékpárút engedélyezett terveivel rendelkezünk, reméljük, hogy a későbbi években sikeres pályázatot tudunk benyújtani."

„Köszönöm mindenkinek, aki energiát szánt arra, hogy településünk fejlődjön, szépüljön, gazdagodjon 2013-ban. Örülök, hogy megalakult a faluszépítő kör. Bízva pozitív hozzáállásukban, mint polgármester, mint helyi vállalkozó támogatásomról biztosítom őket."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bűnbefogadó˝ térségben élünk

A Mosonmagyaróvári Térségi Társulás minapi tanácsülésén Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom