Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Sportpályaavató versenyekkel

Mosonmagyaróvár Versenyekkel egybekötött avatóval adták át a Kiserdő szomszédságában, a Károly úti panelépületek mögött kialakított szabadidőpályát.
Idén újra indulhatott a Lajta-parti városban a testnevelés emelt szintű oktatása a Móra-iskolában, és az oktatási intézmény „visszakapta" a Károly úti létesítmény használati jogát.

Az elöregedett sportpálya felújítása, az elhanyagolt terület rendbetétele a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. és a mórás szülők bevonásával a nyár folyamán kezdődött meg. Az önkormányzat újraaszfaltoztatta a tönkrement kézilabdapályát, kicseréltette a labdafogó hálókat. Az egyéni képviselői keretekből is jutott összesen 700 ezer forint e célra. Ebből két távolugrópálya, egy súlylökő kör kialakítása és egy szertárépület alapozása történt meg. Példátlan összefogás nyilvánult meg a szülők részéről is. Ők egymillió forint készpénz összegyűjtésével járultak hozzá a korszerűsítéshez, amit a pálya szépítésére, egy faház vásárlására, a salakos pálya felújítására és kezelésére fordítanak.

A mosonmagyaróvári diákok versennyel avatták fel az új pályát.
A mosonmagyaróvári diákok versennyel avatták fel az új pályát.

A további tervek között a felújítás második ütemében egy kosárlabdapálya és játszótér megépítése, valamint padok elhelyezése, fák, növények ültetése szerepel.

Az önkormányzat és a Móra-iskola közös célja, hogy a tanítási órákon kívül minél többen használják a Károly úti sportpályát, hisz az nyitott lesz mindenki számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák fék az Euro Vegasnak

Bezenye - Euro Vegas építési engedélyéhez már csak a környezetvédelmi felügyelőség „áldása"… Tovább olvasom