Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Sportpálya-felújítások – milliókból

Mosonmagyaróvár - A város sportkoncepciójának aktualizálásáról határozott legutóbbi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete. A programban az elkövetkezendő két évre tervezett sportlétesítmény-felújításokat határozták meg.
A város jelenleg is érvényes sportkoncepcióját még 2004-ben fogadta el a képviselő-testület. Az évente felülvizsgált program lényegében tartósította a kialakult viszonyokat, megerősítette a már elindultakat. Az elmúlt években egy új egyesület, a MITE jött létre, megszűnt az utánpótlásközpont, a sportiskolai utódegyesületek támogatása, a Kühne-sportegyesület pedig sporttevékenységét szünetelteti. A sportlétesítmények terén a Wittmann parki labdarúgó-sporttelep, illetve a Kühne Család sori labdarúgópályája a város tulajdonába került. Az elmúlt években a szabadtéri sportlétesítmények közül többet is felújítottak, illetve új létesítményi beruházásra is sor került.

A Wittmann parkban a tekepálya épületének felújítása, akadálymentesítése valósult meg 3,5 millióból, valamint az elmúlt évben a labdarúgópályán az öltözők, mosdók, zuhanyzók felújítását végezték el 5 millióból. A Kühne-sporttelepre összesen mintegy 26,7 milliót költöttek tavaly: megvalósultak a kétsávos tekepálya javítási munkái, a szociális és irodaépület magastető-felújítása, a másik épület belső átalakítása, valamint a műfüves pálya, illetve a pályavilágítás építése. A Kossuth-gimnázium sporttelepén közel 15,5 milliót költöttek az öltözőépület tetőszigetelésére, a salakos pályák, a futópálya, kézilabdapálya, dobóhelyek, magasugrópálya burkolatának felújítását, a távolugrópálya burkolatának cseréjét, öntözőhálózat kialakítását és a kerítés kiépítését végezték el.

Mindezek mellett a Bolyai-iskola belső udvari tornapályája kapott új burkolatot 12 millió forintból, valamint a Hunyadi-iskola belső udvari salakossportpálya-felújítása, illetve az Éltes-iskolában labdafogó háló építése történt meg 1 millióból. A Mórában a labdarúgópálya burkolatát újították fel, a Hunyadiban labdafogó hálót építettek összességében 6 millióért, valamint a Károly utcai sportpályákat újították fel ugyancsak 6 millióból.

Idén a Wittmann parki salakos labdarúgópálya burkolatának felújítását és új pályavilágítás kialakítását, a Kühne-sporttelep öltözőépületének és a tekepályának a külső hőszigetelését, a kosárlabdapálya felújítását, valamint a gimnáziumban szabadtéri kosárlabdapalánkok és dobógyűrűk cseréjét tervezik. Jövőre pedig a Wittmann parki pálya lelátója tetőszerkezetének felújítását, a Kühne-tekepálya elektromos vezérlésének felújítását, valamint a gimnáziumi kézilabdapálya burkolatcseréjét szeretnék elvégezni.

Olvasóink írták

  • 2. civac 2009. május 08. 15:19
    „mármint a kossuth gimnáziumé?”
  • 1. civac 2009. május 08. 15:18
    „a kossuth mögötti sporttelep már nem a város tualjdona, hanem a gimnáziumé?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkalmazni kellett a tudást

Mosonmagyaróvár - Jó értelmezési képességgel, s alkalmazott tudással viszonylag könnyen… Tovább olvasom