Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Sportkör: jótékonyság és jubileum

Darnózseli - Hármas jubileumot ül a darnózseli sportkör: az ünnepi futballmeccs egyben jótékonysági mérkőzés is lesz. A sportkör egyik tagjának lánya súlyos betegséggel küzd, neki ajánlják fel a bevételt.

Mosondarnón 1927-ben alakították ki az úgynevezett leventeplaccot, ahol az atletizálás, torna, futás mellett állandó helyet kapott a labdarúgás. A leventék minden tavasszal tornaünnepélyt rendeztek, ahol szerepelt már egy-egy bemutató mérkőzés is. 1947-ben – pontosan 60 éve – a sportszerető fiatalok létrehoztak egy labdarúgócsapatot, amelynek működési kiadásait maguk fedezték.

Az akkori csapat tagja volt Varga István (később sokáig a dunakiliti iskola igazgatója), aki így emlékezett: „Akkoriban még nem volt szervezett bajnokság, de sokszor játszottak előzetes megbeszélés alapján mérkőzéseket a környék községeinek csapataival idegenben és hazai pályán. A gárda játszott az akkor divatos »mezítlábas bajnokság« keretében a győriekkel is."

A július 28-i több lesz, mint egy megemlékezés, edzőmérkőzés. Az egyesület egyik tagjának lánya súlyos betegséggel küzd. A meccs egyben jótékonysági mérkőzés is.
Mint sportkör azonban csak 1957-ben – 50 éve – alakultak meg. Első elnöke Varga Gyula lett, titkára Karácsony Antal, 1963-ban feljutottak a járási első osztályba. 1964-ben a támogatását átvette a Béke Tsz: a leventeplacc megszűnt, mivel a területén építették meg a szigetközi utat. Ekkor egy új pályát alakítottak ki, amelyet 1986-ig használhattak a labdarúgók. Az utóbbi 50 év alatt az edzők sűrűn váltogatták egymást: Horváth József, Kiss Ferenc, Karácsony István, Banyár József, Hérics Ferenc, Cseh Sándor, Horváth Zoltán, Lakner István, Dávid Attila után jelenleg Heitler Károly ül a kispadon, 2003 nyarától új vezetése is lett az egyesületnek. Szinte valamennyi játékosuk helybeli fiatal.

– A hármas évforduló megünneplése mellett egy jótékony mérkőzést is szervezünk – mondta Fazekas Zoltán polgármester.

– Július 28-án, szombaton délután négy órakor Lipót csapatával egy edzőmérkőzést játszunk, amelyre hívjuk és várjuk a régi focistákat, edzőket, vezetőségi tagokat, s kegyelettel emlékezünk azokra a régiekre, akik Darnózseli sporthírnevét öregbítették. Ez a mérkőzés azonban több lesz, mint egy jubileumi megemlékezés, edzőmérkőzés. Egyik aktív egyesületi tagunk lánya lassan másfél éve súlyos betegséggel küzd. Labdarúgóink, az egyesületünk tagjai segíteni szeretnének a családnak, így a meccs egyben jótékonysági mérkőzés is lesz. A befolyt összeget felajánljuk B. Eszternek és családjának. Nemcsak a labdarúgást szeretőket várjuk, hanem minden segíteni szándékozó darnózselit, környékbelit, aki adományával segíti egyesületünk nemes szándékát – mondta Fazekas Zoltán

Cséfalvay Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtottak volna

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt napokban többen is megpróbáltak – végül sikertelenül –… Tovább olvasom