Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Sportcsarnokot avattak Dunakilitin

Régi álmot sikerült megvalósítani a hétvégén Dunakilitin: a községben átadták azt a sportcsarnokot, amelyre több mint egy évtizede vártak a helyiek.
Idén februárban közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a kivitelező cég a dunakiliti önkormányzat pályázatát a sportcsarnok megépítésére. Az iskolaudvaron folyó munkákkal a tervezett novemberi határidő előtt végeztek, így aztán a szombati ünnepélyes átadáson a község apra janagyja gyönyörködhetett az impozáns létesítményben. Az ünnepségen színvonalas műsort láthattak a helyiek és a meghívott vendégek.

Tapsolhattak fúvószenekarnak, néptáncosoknak, vegyes karnak, s az iskolások tornabemutatójának. A 120 millió forintból elkészült sportcsarnok finanszírozásában a helyiek által létrehozott alapítványon összegyűlt pénz is sokat segített. Szokoli Sándor polgármester el mondta: bár a létesítmény méreteiben anyagi okok miatt is kisebb lett az eredetileg tervezettnél, így is egy régi álom vált valóra Dunakilitin. Kovács István megyei sportigazgató emlékoklevelet adott át, majd Tajmel Antal atya felszentelte a csarnokot.

Sipos Gyöngyi iskolaigazgató örömét fejezte ki, hogy az iskolában ezentúl nem kell szükségkörülmények között testnevelésórákat tartani.

Foci a humoristaválogatottal
Az igazi felszentelést talán mégis egy focimeccs jelentette: a dunakiliti öregfiúk csapata a humoristák válogatottjával mérkőzött. A vendégek csapatkapitánya Farkasházy Tivadar volt, aki bár a döntetlenre végződött mérkőzésen gólt nem lőtt, mégis sokan tapsoltak megmozdulásainak

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A községek is tudósítanak az eseményekről

 A regionális stúdiók és a városi televíziók térnyerése után egyre nagyobb… Tovább olvasom