Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Sportcsarnoképítés kérdőjellel

Mosonmagyaróváron a legutóbbi testületi ülésen elfogadott városi sportkoncepció új támogatási formát fogalmaz meg az egyesületek számára. A tervezet vállalkozói formában képzeli el a remélt sportcsarnok majdani működtetését.
A mosonmagyaróvári önkormányzat elfogadta a város sportkoncepcióját. A program összeállítását széles körű egyeztetés előzte meg, ahol sportvezetők, edzők, testnevelők mondták el észrevételeiket, javaslataikat. Az elhangzottak alapján állította össze a művelődési, sport- és civil kapcsolatok bizottsága a dokumentumot.

Az anyagból kiderül: az elmúlt évben kevés rangos sporteseménynek adott otthont a város. Zajlottak ugyan bajnokságok, de nagyon kevés jó csapat van a Lajta partján, mert igen költséges a működtetésük. Pedig nagy szükség van minőségi együttesre, mivel főként a jó teremsporttal lehetne hétről hétre megtölteni az új sportcsarnokot, aminek 2006-ra remélt felépítése kérdőjellel(!) szerepel a koncepcióban.

A pályázható sportalap 7,1 millió forintot biztosít idén a területnek. Az egyesületek támogatására 2005-től új rendszert dolgoz ki a bizottság.
Eszerint a támogatás egy részét beforgatják a pályázható alapba, így a jelentősen megnövekedett összeg forráshoz jutási lehetőséget nyit a város többi, arra érdemes szakosztálya előtt is, és versenyre kényszerülnek a ma „alanyi jogon támogatottak" is.

A versenysport és utánpótlás területén a koncepció kiemelten kezeli az E. MTE 1904 utánpótlásközpont hatékonyabb működtetését és két labdás teremsport fokozott fejlesztését. Az iskolai testnevelést és a diáksportban néhány sportágat – fiú kosárlabda, lány kézilabda, sakk, atlétika, labdarúgás – a jobb eredmények reményében egyes iskolákhoz kapcsolnak. Továbbá az országos tornaterem-építési akció újraindítása esetén az önkormányzat pályázik tornacsarnok megépítésére a Kossuth-gimnáziumi sportpálya mellé.

A szabadidősportban az új csarnok megépítése igazi távlatokat nyithat. Az intézmény majdani működtetését vállalkozói alapon képzelik el a koncepció készítői.

Huszonöt egyesület

A városban jelenleg huszonöt bejegyzett egyesület működik harmincnyolc sportágban, hatvan szakosztályban. A sportolók ötvennyolc létesítményben edzhetnek, amiből harminchat áll az önkormányzat kezelésében, a többi magántulajdonú.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákok is rekreációs lehetőséget keresnek

A pozsonyi városfejlesztési tervek összefüggnek az osztrákok által tervezett hármas határ menti… Tovább olvasom