Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sportcsarnok és műfüves pálya a koncepcióban

A helyi önkormányzat közzétette Kimle sportfejlesztési koncepcióját, melyhez a helyiek a hónap végéig szólhatnak hozzá.
Kimle önkormányzata elkészítette sportfejlesztési koncepcióját a 2011–2017-ig terjedő időszakra. A részletekről Ásványi Tibor alpolgármester számolt be.

– Eddig a településünk nem rendelkezett hasonló stratégiával, továbbá az a tapasztalatunk, hogy pályázati lehetőségek nyílnak sporttal kapcsolatos támogatások megszerzésére, ezért is készítettük el a koncepciót – magyarázza az alpolgármester. Ásványi Tibor elmondta: a kimlei sportcsarnok a környéken az elsők között épült meg 1986-ban, azóta csak minimális felújítást végeztek rajta. Lehetőség nyílt kispályás műfüves pálya kialakítására is. Erre a hónap elején adtak be pályázatot és április végére várnak eredményt.

A műfüves pálya kialakításához az önkormányzatnak húszszázalékos önerőt kell biztosítania. A program további eleme a sportpálya közelében egy játszótér, valamint a tornaterem felújítása is.

Ásványi Tibor szerint húszszázalékos önerőt kellene biztosítaniuk, amennyiben nyer a projekt.
Ásványi Tibor szerint húszszázalékos önerőt kellene biztosítaniuk, amennyiben nyer a projekt.


Ásványi Tibor kifejtette: a helyi sportegyesület 2008-ban alakult újjá, jelenleg csak labdarúgó-szakosztállyal működik. A kimlei tornaterem azonban naponta helyet ad több sportágnak is. Az anyagban foglaltak szerint tervezik, hogy Kimle szélesíti a régió sportban elfoglalt pozícióit, valamint erősíti a szabadidős sportokat.

A dokumentumot a napokban közzétették a község honlapján (www.kimle.hu), így az érintettek április 30-ig leírhatják véleményüket a tervvel kapcsolatban.

A műfüves pálya kialakítására pályázik Kimle.
A műfüves pálya kialakítására pályázik Kimle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstérem a diák-sakkolimpián

Az Országos Sakk Diákolimpia idei döntőjén Szombathelyen 147 csapat és 547 játékos vett részt.… Tovább olvasom