Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Sportcsarnok épül Lipóton

Jövő márciusban indulhat a sportcsarnok építése, melyet a tervek szerint már az iskolakezdésre átadnának. Tóth Péter polgármester szerint társaságiadó-forintokat is gyűjtenek a félmilliárdos beruházáshoz.

– A kerékpárút kialakítása után és az iskolabővítés mellett egy másik nagyberuházás indulhat meg hamarosan a településünkön. A Magyar Kézilabda Szövetség vezetősége támogatja a sportcsarnok építését. Jelenleg felsőbb szintű aláírásra várunk – avatott be a részletekbe a termálfalu elöljárója. 

Mint megtudtuk, a tervek már korábban elkészültek az ezernégyszáz négyzetméteres alapterületű, hússzor negyvenes nemzetközi pálya méretű csarnokhoz. Maga az építkezés egy 450 milliós beruházás, melynek összköltsége az eszközbeszerzéssel együtt eléri a félmilliárd forintot. 

Az önkormányzat a helyi sportegyesületnek adja majd át az ingatlant üzemeltetésre. Tóth Péter azzal számol, hogy 60–70 milliós önrészt kell biztosítani a fejlesztéshez, amibe az önkormányzat és a helyi cégek is beszállnak. Mint mondta, jelentős összeg származik majd a társasági adóból, melyet vállalkozói kapcsolatait kihasználva gyűjtene össze. Ez a 2015-ös év végének a legfontosabb feladata.
 

A tervek után a forrást keresik a leendő sportcsarnokhoz Lipóton.
A tervek után a forrást keresik a leendő sportcsarnokhoz Lipóton.

 

– A sportcsarnokot a lipóti iskola diákjai tudják használni, akár a testnevelésórákon – most még a kultúrház nagytermében tornázhatnak –, de az intézmény nagyobb rendezvényeinek is otthont adhat – avatott be a tervekbe a faluvezető. – A környéken nincs ekkora tornaterme egy településnek sem. Fontosnak tartottuk, hogy a gyermekeink a foci mellett a futsalt, a kézilabdázást is kipróbálhassák. Ezzel a fejlesztéssel a kézilabda-utánpótlást segítenénk. A téli időszakban a futsalfelkészülések helyszíne is lehetne a csarnok. A turizmus további szeleteként  futsal-, kézilabda-edzőtáboroknak, sőt, rossz időben akár a focicsapatok edzéseinek is helyet adhatunk az épületben. Az ebből származó bevételek fedezik a fenntartást.
 

Tóth Péter
Tóth Péter

 

Tóth Péter hozzátette: a termálkútfúrási engedélykérelmük folyamatban van. Ugyanis az épületet földgáz mellett termálvízzel fűtenék. Ezzel minimálisra csökkenthető az ingatlan fenntartásában a legnagyobb költséget jelentő fűtésszámla. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis lépésekben mentik az egykori, jobb sorsra érdemes rendházat Lébényben

A tető felújítását követően idén az egykori pálos rendház alapjait védené meg az új tulajdonos, a helyi önkormányzat. Tovább olvasom