Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Sportcsarnok - Nagy előrelépés lehet a város életében

Az ígéretek szerint most reális esély mutatkozik egy sportcsarnok létrehozására Mosonmagyaróváron, a Kossuth-gimnázium udvarán. A helyi sportban jártasak szerint ráférne a városra egy ilyen létesítmény, s nem lenne gond a parkolással sem.
 
Amint arról korábban beszámoltunk, most úgy tűnik, több mint két évtized után elérhető közelségbe került a sportcsarnok megépítése Mosonmagyaróváron. Bár nem a korábban tervezett helyszínek egyikén, de megvalósulhat az elképzelés. A létesítményt a Kossuth-gimnázium udvarára építenék fel.

Bertalan Péter, az MTE 1904 kosárlabdacsapatának edzője támogatja az ötletet. „A pontos helyszín kiválasztása a városvezetés dolga. Ha ők ezt választották, biztosan ez a legalkalmasabb.
 
Az infrastruktúrát tekintve nem az én feladatom eldönteni, hogy megfelelő-e a helyszín. A sport szempontjából viszont úgy érzem, felkavarná az állóvizet, s nagyon jó irányba mozdítaná a város teremsportjainak lehetőségeit. Az elképzelés mindenféleképp aktuális, és komoly előrelépés lehet a város életében" – véli Bertalan Péter.

Szintén örül a tervnek dr. Baloghné Staár Katalin (Fidesz), az önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke. „Nagyon örülök, mert sajnálom, hogy csarnok hiányában leépültek az egyesületek, hiszen nincsenek meg a megfelelő körülmények számukra. Így például nagyon erős atlétikacsapatot lehetne majd felépíteni. Láttam a tervrajzot, szerintem nagyszerű. Nyilván lehetne nagyobb is, de a realitás talaján kell maradni, s a fenntartására is gondolnunk kell. A tervek alapján a többfunkciós épület kulturális rendezvényekre is alkalmas lenne. Úgy gondolom, nagyon megérdemelne városunk egy ilyen sportcsarnokot. Remélem, mielőbb megvalósulhat az elképzelés" – mondta dr. Baloghné Staár Katalin.

Szitás László, a Mosonmagyaróvári Atlétika Club vezetője szerint a város nagy mulasztását pótolhatja ezzel.

„Szerencsés a helyszín, hiszen három iskola tanulói is könnyedén meg tudják közelíteni. A csarnokkal együtt akár egy nagy sportcentrumot is ki lehetne ott alakítani. Délelőttönként a testnevelésórákat tarthatnánk ott, délután a versenysportoké, esténként pedig a tömegsporté lehetne a főszerep. Szerintem egyelőre a parkolás sem okozna ott gondot, mivel még nincs olyan teremsportági csapata Mosonmagyaróvárnak, ami nagy tömegeket vonzana. Munkacsarnokokra lenne még szükség. A Haller és a Móra tornatermei jók, de a többi iskoláéi korszerűtlenek és kicsik" – mondta Szitás László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gimnáziumi laboratórium 320 millióból

Modern természettudományos laboratóriumot hoznak létre a Kossuth Lajos Gimnáziumban 320 milliós pályázatból. Tovább olvasom