Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Sportcipőiket, pólóikat is ajándékba adták

A Hegyeshalmi Sport Club 1931 labdarúgói február végén tíz napot töltöttek Erdélyben. A csapatépítés, felkészülés mellett különleges barátságok is szövődtek.


A hegyeshalmi futballcsapat téli felkészülésén idén huszonnyolc játékos, illetve a vezetők vettek részt. Harminchárman utaztak Székelyföldre másfél hétre.

„Nyolc éve kötöttünk barátságot az erdélyiekkel. Akkor még magánemberként utaztunk ki az ottani vezetőkhöz. Rövidesen jött az ötlet, hogy csapatépítő jelleggel szervezhetnénk találkozót a focistáinknak" – fogalmazott Török Zoltán, a Hegyeshalmi Sport Club 1931 egyesület elnöke.

A sportolók szállása az Oklándi Elhelyező Központ mellett volt, az ottani értelmi sérült gyermekek nagy örömmel fogadták a focistákat.
Az Erdélyben szerzett élményekről Czuppon Tamás mesélt, aki négy éve tagja az egyesületnek.

A Hegyeshalmi Sport Club 1931 labdarúgói tíz napot töltöttek Erdélyben. Egy teherautónyi adománnyal térnek majd vissza.
A Hegyeshalmi Sport Club 1931 labdarúgói tíz napot töltöttek Erdélyben. Egy teherautónyi adománnyal térnek majd vissza.

„Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, nagyon jól éreztük magunkat. Edzeni érkeztünk Székelyföldre, de mindegyikünk sokkal többet kapott ennél. A helyi gyermekotthon fiatalja és az értelmi sérült iskola bentlakói már érkezésünk napján nagy örömmel fogadtak minket. Több csapattársunk úgy gondolta, hogy úgy tudnánk egy kis örömet szerezni nekik, ha meghívjuk őket magunk közé focizni. Így két edzés közé beillesztve több alkalommal is felkerestük őket, hogy focizzanak egyet velünk és kisebb ajándékokkal igyekeztünk kedveskedni nekik. Az arcokon látott öröm mindenkiben nagyon sokáig megmarad" – mesélte Czuppon Tamás.

Baranyai József, az ifjúsági csapat edzője elmondta: a beszélgetések során derült ki, milyen szegény gyermekekről van szó.

„A csapat összedobta a pénzét, s édességet vásároltak, hazaindulásuk előtt pedig a pólóikat és cipőiket is odaajándékozták nekik, nagy örömet szerezve ezzel" – mondta. „Megfogadtuk, hogy még húsvét előtt visszatérünk hozzájuk. Azóta folyamatosan gyűjtjük az adományokat.

Egy teherautóval megyünk majd március végén és játékokat, ruhákat, édességet, tartós élelmiszereket viszünk" – tudtuk meg terveiket Baranyai Józseftől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testet, lelket gyógyító lovaglás

A Daniló Sportegyesületnél húsz éve sportolhatnak az értelmileg akadályozott, sajátos nevelési… Tovább olvasom